mati199 Napisano 5 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 Witam ! Panowie problem dość złożony. Otrzymałem ostatnio z wymiany pogwarancyjnej(3 pęknięta rama i 4 miesiące oczekiwania) moją upragnioną ramę przełajową. Jest to Trek X02 z rocznika 2011. Jakie było moje zaskoczenie po rozpakowaniu gdy zmierzyłem szerokość mufy suportowej, jak nic 86,5 mm czyli Press Fit, mufa oczywiście nie posiada gwintu. I teraz opisuję problem. Posiadam korbę Bontragera ze zintegrowaną osią, działa ona wcześniej na standardowy suport zewnętrzny system GXP i działał on z suportem Truvativa, czyli system Sram/Truvativ. Obecna rama posiada system Press Fit . Pytanie jest następujące : Jaki kupić suport, a w sumie gdzie go w PL dostać - suport Press Fit GXP Truvativ ? Czy będzie on kompatybilny z korbą Bontragera ? Poglądowe fotki : http://imageshack.us/photo/my-images/17/05072011.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images/830/05072011001.jpg/ Pozdrawiam i liczę na szybką pomoc ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMMAAACCC7 Napisano 5 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 KLIK o ile cena Cię nie przeraża Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 5 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 Korby z logo bontragera i ze zintegrowaną osią to korby produkowane przez truvativa, więc kompatybilne z suportami systemu gxp. Wkład tego typu być może będzie miał do dyspozycji ten, u kogo wymieniałeś ramę - czyli ogólnie mówiąc przedstawiciel treka na polskę. Powinni mieć wszystko co występuje w ofercie treka/bontragera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 6 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 Poza tym jeśli rama pochodzi z całego nabytego roweru to powinieneś nowy suport dostać gratis, gdyż wymiana ramy spowodowała konieczność wymiany komponentów. To samo dotyczy sztycy, zacisku sztycy, widelca/redukcji itd, czyli elementów zależnych od konstrukcji ramy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 6 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 Tobo, ale ja naprawdę to doskonale wiem, tylko, że przedstawiciel Treka na nasz piękny kraj, czyli pracownik SSC (nie będę operował nazwiskami) ma troszkę "dziwne" podejście do klienta, bądź co bądź tak "super renomowanej" firmy Trek. Oczywiście powiedział mi całą formułkę, że w zapisie karty gwarancyjnej jest punkt, w którym jest jasno stwierdzone, iż za elementy, które po wymianie części gwarancyjnej oni nie odpowiadają, nie refundują czy dają jakieś zniżnki. Czyli kup SE pan i SE pan załóż. Jeszcze ciekawszą rzeczą jest płatna gwaranacja, tak moi drodzy płatna gwarancja, ale to temat na inną historię. Problem rozwiązany, rama posiada mufę pod szosowy suport PressFit BB86. Taki suport pod Truvativa/Srama jest dostępny w Harfie za cenę 141 zł. PS. Nie robicie jakiegoś zlotu fr w tym roku jeszcze ? Za rok na pewno będę chciał "wpadnąć" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.