ziemian Napisano 5 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 Witam Ostatnio odpowietrzalem swoje Tektro i chyba przez przypadek zatłuściłem tarczę i klocki. Czym odtłuścić tarczę i jak odtłuścić klocki. Najpierw jak je odkręcić, potrzeba jakiegoś specjalnego klucza??? I na jakie klocki polecacie wymienić bo oryginalne są organiczne(żywiczne), ja chciałbym poprawić siłę hamowania. Słyszałem że dobre są Accenty spiekane. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czajnik Napisano 5 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 tarcze możesz odtłuścić benzyną ekstrakcyjną, lub jakimś profesjonalnym brake cleanerem, co do wyjęcia klocków to musisz zdjąć koło lub odkręcić zacisk jak wolisz i odkręcić kluczem imbusowym klocki ( klucz 3mm) po czym wysuwasz je w dół co do odtłuszczenia klocków organicznych to raczej gra nie warta świeczki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deoksyryboza Napisano 5 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 Też zatłuściłem sobie klocki w przednim kole (mam te same hamulce) i nie udało mi się ich odtłuścić - mycie benzyną, papier ścierny, opalanie nad palnikiem nic nie dało. Przez chwilę było lepiej, potem gorzej. Ja wymieniłem klocki na te Kool stopy, polecane i dobre są też takie Unexy. Accenty są chyba jednak słabsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.