aperlla Napisano 5 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 Witam serdecznie Potrzebuję pomocy, mianowicie, wymieniłem suport, wstawiłem nowy suport na dwóch łożyskach maszynowych firmy NECO, miski stalowe, ale po skręceniu okazało się, że jest niewielki luz między miską a gwintem (rama aluminiowa). Chciałbym dowiedzieć się w jaki sposób mogę ten luz wyeliminować? Dodam, że wszystko jest dokręcone solidnie, a luz jest wynikiem najprawdopodobniej demontażu starego suportu, był trudny do wykręcenia i zerwało się kilka ścieżek gwintu. Pytałem znajomego mechanika, on zaproponował, żeby wkręcić miskę na jakiś klej, z tym, że nie będzie można później wymontować. Osobiście wolałbym nie praktykować takich rzeczy. Ale też zdaje sobie z tego sprawę, że ten luz może doprowadzić do uszkodzenia ramy. Proszę więc o pomoc. Być może ktoś spotkał się z podobnym problemem? Z góry dziękuję i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 5 Lipca 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 Skoro jest luz ubytek gwintu jest spory. Można spróbować to nagwintować, w lepszych serwisach rowerowych powinni mieć gwintownicę. Czy da radę zależy i.e gwintu zostało. Jest też taki sposób: smarujesz wnętrze mufy, tam gdzie jest ten zerwany gwint klejem do metalu, np. Distalem, wkręcasz na to suport lub nakrętkę suportu (zależy która strona) uprzednio smarując tą część smarem. Zostawiasz na 12 godzin, wykręcasz i masz nowy gwint. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aperlla Napisano 5 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 Dziękuję za pomoc, wypróbuję najpierw ten sposób z Distalem, później opiszę efekt. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aperlla Napisano 8 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Pomogło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.