roweras Napisano 5 Lipca 2011 Napisano 5 Lipca 2011 Za rok jedziemy rowerami do Końskich,po drodze robiąc wieczorem biwaki Zabierzemy dużo rzeczy,dlatego przymierzam się do kupna dwóch przyczepek extrawheel voyager expert Jak myślicie,warto kupić te przyczepki?Czy któryś z was ma taką?Jak tak,to proszę o opinie,jak się jedzie i czy się nie buja
Kromak Napisano 5 Lipca 2011 Napisano 5 Lipca 2011 Pewnie, że warto! Mam przyczepkę Extrawheel od 2008. Jest to pierwsza wersja, jeszcze z siatką i workami po obu stronach koła. Przejechałem z nią wiele tras, najdłuższa z nich wiodła z Innsbrucka do Rzymu. Przyczepka sprawuje się znakomicie, w zasadzie nie czujesz, że jest przyczepiona do roweru. Można łatwo zawracać, robić kółka, brać ostre zakręty, czy przejeżdżać przeszkody i nic się nie dzieje. Nigdy mi się samoczynnie nie odczepiła. W zasadzie nie wymaga żadnej obsługi, do dziś jej nie naprawiałem. Duża pakowność, w moim przypadku 80l. Poza tym, po dotarciu do celu odpinasz przyczepkę i możesz swobodnie zwiedzać jeżdżąc rowerem bez obciążenia. Są też minusy: trudności przy korzystaniu z kolei. Niestety, do wagonu trzeba wchodzić na 2 razy, a przejście z peronu na peron daje popalić, nie wszędzie są windy. Drugi minus: duży opór przy silnym wietrze z boku. Ogólnie rzecz biorąc świetny zakup, niezawodny sprzęt na długie lata.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.