Skocz do zawartości

[Manetka] SLX 9rz. wizjer/telewizorek złożenie do kupy

lukan

Rekomendowane odpowiedzi

Hej,

Po sobotnim i niedzielnym błocie z Wieliszewa (Mazovia 24H) zabrałem się wczoraj za reanimację mojej Meridki :)

Przy czyszczeniu wizjera manetki tylniej SLX udało mi się niestety rozebrać go na czynniki pierwsze. Mam teraz problem ze złożeniem tego do kupy, chodzi mianowicie o taką sprężynkę, którą nie wiem gdzie zaczepić.

Wydaje mi się, że z jednej strony na końcu ruchomej wskazówki, a z drugiej strony ? No właśnie, zaczepiałem o pokrywę, ale coś było nie tak, bo ten biały plastik wchodził z oporem na skrajne położenie z jednej strony.

Może ktoś już się z tym bawił i mógłby się podzielić wiedzą ? Byłbym wdzięczny :)

W ostateczności będę jeździć bez wizjera, ale chciałbym jednak go mieć :)

Pzdr,

Luka

Jeżeli wygląda to tak jak w manetce XT to wypustkę wystającą z telewizorka powinieneś umieścić w otworze w manetce po czym go przekręcić w lewo bądź prawo.

Dzięki za odpowiedź :)

Akurat to wiem.

Ja rozebrałem wizjer :))

Pzdr,

Luka

Też miałem z tym problem. Trzeba ją chyba mocno skręcić, tak aby ten jeden zwój był dwa razy mniejszy i wtedy o coś zaczepić. Złożyłem bez tej sprężynki i działają. Jedynie przy manetce do przedniej przerzutki wskaźnik nie jest pośrodku. Może niekoniecznie przez brak sprężynki (przy przykręcaniu telewizorka lekko sfatygowałem bolec, który wchodzi w manetkę)

25.jpg

(Zmieniałem kolor wskaźników ;) )

Sam sie kiedyś męczyłem z poskładaniem telewizorków :D O ile sa takie same jak w LX a pewnie sa to daj szczegółowe zdjecia to ci pokaże gdzie to pozaczepiać. Ja chyba 2 dni myslałęm :P

Jedna fotka poglądowa ze wszystkimi częściami, oprócz zaślepki, którą przykręciłem do manetki.

Na drugiej wskaźnik ze sprężyną, raczej źle założoną.

Ktoś miał może coś takiego ?

Pzdr,

Luka

post-136355-0-95955400-1309890476_thumb.jpg

post-136355-0-57935900-1309890491_thumb.jpg

• Mod Team

Taaa fakt w porowaniu do mojego to tu jest technologia dość zaawansowana :P Moge ci poradzić tak, sam zresztą tak robiłem, ustal w ktorą strone ma ciągnąć sprezyna, i zaczep gdzie kolwiek tak zeby sie dało złozyć :P Ja sam nie wie mczy złozłem poprawnie nie rozbierałem drugiej zeby sprawdzać ale działa :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...