lukan Napisano 5 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 Hej, Po sobotnim i niedzielnym błocie z Wieliszewa (Mazovia 24H) zabrałem się wczoraj za reanimację mojej Meridki Przy czyszczeniu wizjera manetki tylniej SLX udało mi się niestety rozebrać go na czynniki pierwsze. Mam teraz problem ze złożeniem tego do kupy, chodzi mianowicie o taką sprężynkę, którą nie wiem gdzie zaczepić. Wydaje mi się, że z jednej strony na końcu ruchomej wskazówki, a z drugiej strony ? No właśnie, zaczepiałem o pokrywę, ale coś było nie tak, bo ten biały plastik wchodził z oporem na skrajne położenie z jednej strony. Może ktoś już się z tym bawił i mógłby się podzielić wiedzą ? Byłbym wdzięczny W ostateczności będę jeździć bez wizjera, ale chciałbym jednak go mieć Pzdr, Luka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 5 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 Jeżeli wygląda to tak jak w manetce XT to wypustkę wystającą z telewizorka powinieneś umieścić w otworze w manetce po czym go przekręcić w lewo bądź prawo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukan Napisano 5 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 Jeżeli wygląda to tak jak w manetce XT to wypustkę wystającą z telewizorka powinieneś umieścić w otworze w manetce po czym go przekręcić w lewo bądź prawo. Dzięki za odpowiedź Akurat to wiem. Ja rozebrałem wizjer ) Pzdr, Luka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 5 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 Wybacz, zakręcony jestem. Jak wrócę do domu i nikt Cię nie poratuje to zrobię foto z opisem. Wysłano z HTC Magic z użyciem Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nieborak Napisano 5 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 Też miałem z tym problem. Trzeba ją chyba mocno skręcić, tak aby ten jeden zwój był dwa razy mniejszy i wtedy o coś zaczepić. Złożyłem bez tej sprężynki i działają. Jedynie przy manetce do przedniej przerzutki wskaźnik nie jest pośrodku. Może niekoniecznie przez brak sprężynki (przy przykręcaniu telewizorka lekko sfatygowałem bolec, który wchodzi w manetkę) (Zmieniałem kolor wskaźników ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 5 Lipca 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 Sam sie kiedyś męczyłem z poskładaniem telewizorków O ile sa takie same jak w LX a pewnie sa to daj szczegółowe zdjecia to ci pokaże gdzie to pozaczepiać. Ja chyba 2 dni myslałęm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek516 Napisano 5 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 A ja sam odkreciłem telewiozrki i wg mnie przerzutki wyglądają lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukan Napisano 5 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 Sam sie kiedyś męczyłem z poskładaniem telewizorków O ile sa takie same jak w LX a pewnie sa to daj szczegółowe zdjecia to ci pokaże gdzie to pozaczepiać. Ja chyba 2 dni myslałęm Jedna fotka poglądowa ze wszystkimi częściami, oprócz zaślepki, którą przykręciłem do manetki. Na drugiej wskaźnik ze sprężyną, raczej źle założoną. Ktoś miał może coś takiego ? Pzdr, Luka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nieborak Napisano 5 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 No w moich to trochę inaczej wyglądało. Spróbuj zamontować bez sprężynki, u mnie działają bez. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 5 Lipca 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 Taaa fakt w porowaniu do mojego to tu jest technologia dość zaawansowana Moge ci poradzić tak, sam zresztą tak robiłem, ustal w ktorą strone ma ciągnąć sprezyna, i zaczep gdzie kolwiek tak zeby sie dało złozyć Ja sam nie wie mczy złozłem poprawnie nie rozbierałem drugiej zeby sprawdzać ale działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.