pvac Napisano 5 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 Witam, fabrycznie w rowerze miałem klasyczny suport, czyli dwie miski, dwa łożyska i ośka, śruby mocujące w ramie, wszystko oddzielnie. Czy mogę zamienić ten typ suportu na suport kompaktowy Shimano? Czy będzie pasował w ramę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 5 Lipca 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 Będzie pasował bez problemu. Jak zostawiasz starą korbę pamiętaj żeby kupić nowy suport o takiej samej długości ośki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pvac Napisano 5 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 Będzie pasował bez problemu. Jak zostawiasz starą korbę pamiętaj żeby kupić nowy suport o takiej samej długości ośki. Dzięki za szybką odpowiedź. A jeszcze spytam, bo widziałem, że są różne wymiary wkładów (68mm, 73mm itd.) Czy wystarczy zmierzyć suwmiarką średnicę otworu gwintowanego wewnątrz ramy, w który wkręca się miskę i to będzie ten wymiar? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koen Napisano 5 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 68/73mm to nie średnica, a długość rurki (mufy suportu) od krawędzi do krawędzi. Tak, wystarczy zmierzyć ją suwmiarką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pvac Napisano 6 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 68/73mm to nie średnica, a długość rurki (mufy suportu) od krawędzi do krawędzi. Tak, wystarczy zmierzyć ją suwmiarką. Dzięki za pomoc! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.