karczulionio Napisano 5 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 Witam, chciałem zapytać jaki hak będzie pasował do przerzutki tylnej shimano alivio, rama Treka, na starym haku, jest numer 230026, nie wiem czy to jakieś oznaczenie, czy numer seryjny, czy coś jeszcze innego. Wcześniej też miałem przerzutkę alivio. Niestety wszystko zostało zmiksowane i pokrzywione po tym jak wózek wlazł mi między szprychy, pewnie chwile wcześniej walnąłem nim o krawężnik i skrzywiłem. Raczej w prostowanie 4 raz haka bawić się nie będę, zwłaszcza ze odgięty jest o 90 stopni, a przerzutka... lepiej nie mówić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 5 Lipca 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 Hak musisz dopasować do konkretnego modelu ramy, nie do przerzutki. Zobacz czy nie ma na Allegro (wpisz w szukajce nazwę ramy i "hak"), przejdź się po sklepach rowerowych i popytaj, może będą mieli. Jak nic z tego nie wyjdzie pozostanie Ci zwrócić się do dystrybutora Treka. Jednak i tu może być lipa jak to starsza rama, wtedy to już tylko zostanie dorobienie haka u tokarza, o ile ten stary jest w takim stanie że da się go zwymiarować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karczulionio Napisano 5 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 To nie była dobra wiadomość, ale dzięki serdeczne Ten wygląda podobnie http://e-bmx.pl/opis/1576733/hak-ramy-trek--gary-fisher--klein--schwinn--mongoose.html jeszcze poszukam na ramie dokładnego oznaczenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
armako Napisano 5 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 Jezeli nie masz starego haka, to odrysuj np. przez kalkę techniczną kontur miejsca na hak w ramie, albo zrób pasujący szablon z tektury. Będziesz mógł w sklepie przymierzyć hak do szablonu/rysunku, albo porównać szablon z tym co widzisz na ekranie komputera w sklepie intenetowym. Niektóre haki są tak podobne do siebie, że bez przymiarki nie kupisz właściwego. Sprzedawcy też często nie wiedzą, który hak do jakiej ramy pasuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.