Skocz do zawartości

[Korba[ Shimano SLX - problem z koronkami

rokiZG

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Panowie i Panie : a mianowicie przejdę do konkretów: zakupiłem rok temu Korbę SLX i była ona przeznacozna pod treking: 48ząbki a nie jak do MTB np. 44 wtedy:

Jakieś tydz. temu postanowiłem i kupywać nowej korby pod MTB tylko wymienić koronki : wymieniłem górę 48 oraz bodajże 32 środkową : na koronki z Alivio 2011 na 9-rzędówki :

I od tego czasu zaczął się problem ... ponieważ kiedy zrzucam z 2ojki na jedynkę przy podjeździe... zabiera mi łańcuch i się blokuje.. kurcze i lakier z ramy za koronką najwieksza mi obdarło.

Nast. raz podjeżdząm i znowu... z 3ki na 2ójkę i też zabiera : kurcze i nie wiem teraz jak to rozgryżć.

Nasmarowałem łańcuch ale nic nie poskutkowało, zamieniłęm na starszy łańcuch także nic... dziś nawet na tym starszym łańcuchu zmieniając z dwojki na jedynkę w ogóle spadł mi łańcuch... Jakieś rady ?:>

Napisano

A dobrze zamontowałeś koronki? Nie odwrotnie? Jak nie, załóż je pod innym kątem, w sensie żeby nieco je obrócić względem osi :)

Napisano

tak takiema teraz koronki:

hmm. obrócić je względem osi :

Koronki są dobrze na 100% założone.. i się włąśnie głowie hmm

Napisano

koronki muszą być dobrze ustawione względem ramienia korby korby

na każdej koronce jest zaznaczone miejsce jak mają być ułożone

zrób kilka zdjęć to będzie wiadomo(prawe ramię korby uchwycone z lewej strony roweru)

Napisano

Uwaga: wymienione koronki zostały na deorki i wszystko pierwszego dnia testu zagrało :

jutro druga faza: nie nasmaruje łancucha i sie przekonam : (tzn dziś nasmarowałem a jutro nie ) okaże się jak to będzie a jeśli test wypadnie + to wszyustko będzie wina tamtych :

koronki wymieniłem 2wie.. najniższa i srodkową:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...