rokiZG Napisano 4 Lipca 2011 Napisano 4 Lipca 2011 Panowie i Panie : a mianowicie przejdę do konkretów: zakupiłem rok temu Korbę SLX i była ona przeznacozna pod treking: 48ząbki a nie jak do MTB np. 44 wtedy: Jakieś tydz. temu postanowiłem i kupywać nowej korby pod MTB tylko wymienić koronki : wymieniłem górę 48 oraz bodajże 32 środkową : na koronki z Alivio 2011 na 9-rzędówki : I od tego czasu zaczął się problem ... ponieważ kiedy zrzucam z 2ojki na jedynkę przy podjeździe... zabiera mi łańcuch i się blokuje.. kurcze i lakier z ramy za koronką najwieksza mi obdarło. Nast. raz podjeżdząm i znowu... z 3ki na 2ójkę i też zabiera : kurcze i nie wiem teraz jak to rozgryżć. Nasmarowałem łańcuch ale nic nie poskutkowało, zamieniłęm na starszy łańcuch także nic... dziś nawet na tym starszym łańcuchu zmieniając z dwojki na jedynkę w ogóle spadł mi łańcuch... Jakieś rady ?:>
adii22 Napisano 4 Lipca 2011 Napisano 4 Lipca 2011 A dobrze zamontowałeś koronki? Nie odwrotnie? Jak nie, załóż je pod innym kątem, w sensie żeby nieco je obrócić względem osi
rokiZG Napisano 5 Lipca 2011 Autor Napisano 5 Lipca 2011 tak takiema teraz koronki: hmm. obrócić je względem osi : Koronki są dobrze na 100% założone.. i się włąśnie głowie hmm
abstinent Napisano 5 Lipca 2011 Napisano 5 Lipca 2011 koronki muszą być dobrze ustawione względem ramienia korby korby na każdej koronce jest zaznaczone miejsce jak mają być ułożone zrób kilka zdjęć to będzie wiadomo(prawe ramię korby uchwycone z lewej strony roweru)
rokiZG Napisano 5 Lipca 2011 Autor Napisano 5 Lipca 2011 Uwaga: wymienione koronki zostały na deorki i wszystko pierwszego dnia testu zagrało : jutro druga faza: nie nasmaruje łancucha i sie przekonam : (tzn dziś nasmarowałem a jutro nie ) okaże się jak to będzie a jeśli test wypadnie + to wszyustko będzie wina tamtych : koronki wymieniłem 2wie.. najniższa i srodkową:
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.