tmajcher Napisano 4 Lipca 2011 Napisano 4 Lipca 2011 witam tak sobie kombinuje czy zamiast koszulki typowo rowerowej która jest bardzo droga można używać zamiennie dobrej koszulki piłkarskiej np umbro ,są one znacznie tańsze i jest ich mnóstwo uzywanych , nie wiem tylko na jakim poziomie jest ich oddychanie , jeżeli podobnie to nie będę płacił 50-100 zł za koszulkę jak można za 6 zł w naprawdę dobrym stanie i spoko kolorystyce znaleźć umbro.(Na kroju i firmie rowerowej oraz kieszonkom z tyłu mi nie zależy)
CarNeezA Napisano 4 Lipca 2011 Napisano 4 Lipca 2011 Kup i się przekonaj. Jak za 6 zł kupisz i będzie zła, to tragedii nie będzie, a będziesz wiedział czy jest dobra czy zła.
Qamal Napisano 4 Lipca 2011 Napisano 4 Lipca 2011 W rowerowej plusem jest to że są kieszenie z tyłu które sie bardzo przydaja na jakis klucz, telefon, jedzenie itd. Do tego z przodu mają zamek wiec jak jest goraco dodatkowa wentylacja. W pilkarskiej tych rzeczy nie ma i z tego co zauwazyłem materiał jest trochę inny ale za wiele ich nie widziałem. Musisz samemu sprawdzic
M333 Napisano 5 Lipca 2011 Napisano 5 Lipca 2011 Koszulka typowo rowerowa, przyzwoitej jakości, nie musi być bardzo droga. Kilkukrotnie w ciągu roku pojawiają się oferty w dyskontach spożywczych, lidl, aldi czy biedronka. Jeżeli masz gdzieś w okolicy ten ostatni sklep (biedronka) to sugeruję odwiedzić. W niektórych podobno zostały jeszcze jakieś koszulki, podobno w cenie 10zł, a spodenki po 20zł.
Przeor Napisano 5 Lipca 2011 Napisano 5 Lipca 2011 Zamka z przodu i kieszonek z tyłu nie zamienił bym za żadne skarby świata Latem, jak dla mnie, bez możliwości odpięcia zamka, jazda byłaby masakrą i utrapieniem. Koszulka piłkarska nie zastąpi rowerowej, no chyba, że na rowerze jeździsz typowo rekreacyjnie, czyli wolniutko i bez wysiłku to wtedy ewentualnie tak.
kitsune Napisano 6 Lipca 2011 Napisano 6 Lipca 2011 Ja kupiłem w GoSport gdyż wybór rowerowych mieli... Wersja z krótkim rękawem (czerwona) i długim (czarna). Dają radę. Braku zamka z przodu nie odczuwam a nie jeżdżę spacerowo, ale brak kieszonek już tak.
boskidym Napisano 31 Sierpnia 2011 Napisano 31 Sierpnia 2011 Ja używałem piłkarskiej i dawała rade. Oddychalność podobna - a kieszonek brakuje, to jedyny minus. Myślę że jak nie masz kasy żeby od stóp do głów wystroić się jak zawodowiec, to piłkarska koszulka o niebo lepiej się sprawdzi niż t-shirt.
faststek Napisano 31 Sierpnia 2011 Napisano 31 Sierpnia 2011 Piłkarska da radę, jest dobrze przewiewna i lekka, na gorące dni na pewno lepsza niż t-shirt.
psawicki Napisano 8 Września 2011 Napisano 8 Września 2011 Koszulki z dyskontów nie oddychają wystarczająco, przynajmniej na pewno ta z Lidla, sprawdzałem. Na rower najlepsza jest ciasna koszulka, bo wtedy od razu transportuje pot na zewnątrz, skąd najlepiej odparowuje, zwłaszcza na rowerze jest ten efekt. Ciasna koszulka jest też dużo przyjemniejsza jeśli dopadnie cię deszcz.
Kubek76 Napisano 22 Września 2011 Napisano 22 Września 2011 Wątek założony dawno ale może moje doświadczenia komuś się przydadzą. Po kilku przygodach z osami odradzam luźne koszulki bez zapięcia pod szyją. Jedna osę złapałem właśnie przez luźną koszulkę przy szyi, na szczęście nie miałem wpuszczonej w spodenki i zdąrzyłem wytrzasnąć owada zanim mnie ukąsił. Innym razem złapałe ose w nogawkę luźnych szortów. Naprawdę odadzam lużną zwykłą czy też piłkarską koszulkę. Zdeżyłem się też ze szerszeniem ale potraktowałem go z dyńki przy dużej prędkości i padł. Może mam takie szczęście ale jechałem kiedyś autem z otwartą szyba i opartą reką o kant okna i złapałem osę w rekaw i ta mnie rąbnęła w plechy to mało kraksy na drodze nie zrobiłem, a jak szybko zatrzymałem auto i wyskoczyłem z niego to sam nie wiem:) ale to tak poza tematem było:)
kitsune Napisano 22 Września 2011 Napisano 22 Września 2011 Koszulki piłkarskie są również obcisłe i przylegające tyle, ze nie mają suwaka z przodu i kieszonek z tyłu. A jeśli chodzi o luźne koszulki to są tylko wiatrochrony i to tak samo luźne na rower jak i piłkarskie - ale to okrycie wierzchnie, nie bielizna.
karbeti Napisano 22 Września 2011 Napisano 22 Września 2011 koszulka rowerowa moze i dobra ale typowo rowerowe są dłuższe z tyłu po prostu są szyte do pozycji rowerzysty.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.