Skocz do zawartości

Jaki rower dla męża

Kiniejka

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszytskich

Chcę kupić mężowi rower (na rocznicę ślubu :rolleyes: ) i potrzebuję Waszej rady: jaki i gdzie kupić?

Przeznaczenie: Jazda dla przyjemności (po mieście, lesie...) - górna granica finansowa to ok 1000zł

wzrost:183cm

waga: 85kg

z góry dziękuję.

Napisano

Moim zdaniem warto dołożyć te 240 zł do tego roweru, dużo by nam ułatwiło jak by nam Pani powiedziała o stylu jazdy męża, gdzie będzie używany ów rower.

Jazda rekreacyjna, dla przyjemności po asfalcie, lesie..

przeglądając oferty na alle wpadł mi w oko KROSS HEXAGON V3

mam takie trywialne pytanie laika - od czego zależy wielkość ramy? z tego co widzę w ofertach piszą, że jedne 19" inne 21"

Napisano

Wielkość ramy zależy od tego jaką sobie wyprodukuje producent. A jeżeli pytasz, jak dobrać wielkość ramy, to najlepiej by było zmierzyć długość nogi męża :P Ale będzie to trochę podejrzane, więc można też dobrać rozmiar do wzrostu :) Myślę, że dla twojego męża dobra będzie 19".

Link, który podałaś nie działa, ale też proponowałbym ten rowerek, który podał kolega JaniszMTB. Myślę, że mąż byłby z niego zadowolony :)

Napisano

Zastanowiłbym się jeszcze nad takim rowerkiem: GT Outpost Idealnie mieści się w budżecie, może i nie ma tarcz (co akurat w tym budżecie jest plusem), ma jednak gorszy widelec niż V6, ale to nadal niezły rower na porządnej ramie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...