Michael1991 Napisano 4 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 Witam, Mam pewien problem. Poprzedniego dnia zdjąłem koła z roweru, aby dokładnie oczyścić cały rower. Niestety ktoś nacisnął na klamkę od hamulca przedniego i teraz pomiędzy zaciskami jest bardzo mało miejsca na włożenie koła z tarczą. Przy okazji zapowietrzyły się. Posiadam hamulce Giant Root 2. Jak mogę rozepchnąć tłoczek i zacisk na tyle, abym mógł włożyć koło i dojechać do serwisu, aby odpowietrzyli mi hamulce, ponieważ sam wolę nie próbować odpowietrzać hamulców. Uprzedzam, że próbowałem założyć koło na odwrót, ale niestety hamulec zahacza o szprychy. Proszę o szybką odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 4 Lipca 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 Bierzesz duży płaski śrubokręt i nim mocno naciskasz na tłoczek, aż się schowa. Nic trudnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michael1991 Napisano 4 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 Bierzesz duży płaski śrubokręt i nim mocno naciskasz na tłoczek, aż się schowa. Nic trudnego. Tłoczek się chowa, ale wraca na swoje miejsce. Mocno przycisnąłem i trochę go potrzymałem i się schował. Serdecznie dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.