Skocz do zawartości

[Naped] przekladnia sie przekreca..

bagno94

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. na pewno zly prefix i nazwa tematu ale kompletnie nie znam sie na fachowych nazwach:) Także prosze mi to wybaczyc!

A teraz do sedna...Kupilem ostatnio felge,oponke,detke,i zebatki do tylu.. Na kole byl duzy gwint na ktory nakrecilem zebatki(kasete?) Dokrecilem reka przez szmate bo klucza niemam i stwierdzilem ze pod naciskiem pedalów sie dociagnie jesli moja reka byla za słaba. Zlozylem pojedzilem, troche przeskakiwal jakby lancuch albo cos w trybach. Bylo ok az do dzis, ten tryb na ktorym byl caly czas lancuch zaczal obracac sie wokol osi... Takze nie przeklada sily na kolo.. Na pewno cos sknocilem.. Mozecie mi powiedziec co dalej? Pozdrawiam i przepraszam ze wszelkie bledy.

I co tylko ten jeden tryb się obraca?Jeśli tak,to hyba zerwały się wypustki na tej zębatce,które blokują ją na progach bębenka na którym te zębatki są osadzone. :blink: Trzeba by było udać się do serwisu żeby to sprawdzili. B)

Wolnobieg wyrzuć, do niczego się nie nadaje jeżeli takie są objawy. Coś tam na łączeniu musiało się rozlecieć. Serwis i tak by tego nie naprawiał, nikt w sumie tego nie będzie naprawiał

Swoją drogą niezły szmelc, nie słyszałem żeby się tak wolnobieg posypał.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...