hilly Napisano 3 Lipca 2011 Napisano 3 Lipca 2011 Witam. Stoję przed wyborem roweru. Mam do wzięcia Cube Analog 2011. Moje pytanie: czy warto dopłacić te 400 zł i wziąć Analoga Disc (z tarczami hydraulicznymi)? A może inny rower w cenie 2000-2500 zł? Dodam, że mam 192 cm wzrostu, więc rama 22 lub 23 cale (Z tego powodu właśnie musiałem odrzucić takie rowery jak Kross Level a4 lub unibike evolution). Cube Analog Disc Cube Analog v-brake Pozdrawiam
marpok Napisano 3 Lipca 2011 Napisano 3 Lipca 2011 Witam. Stoję przed wyborem roweru. Mam do wzięcia Cube Analog 2011. Moje pytanie: czy warto dopłacić te 400 zł i wziąć Analoga Disc (z tarczami hydraulicznymi)? A może inny rower w cenie 2000-2500 zł? Dodam, że mam 192 cm wzrostu, więc rama 22 lub 23 cale Jesli bedziesz jezdzil w blocie czy deszczu to na pewno warto, swoja droga to jesli masz do wydania 2500 pln to wzialbym Attenion'a(troszke lepszy osprzet), sam wyhaczylem swojego za tyle pomimo ceny w sklepie 2800pln, no ale kazdy chwali swoje , najlepiej to przymierz sie do kazdego z nich i sam ocenisz, co do ramy to z tego co mi wiadomo to Cube raczej nie robi 23''
mot4ba Napisano 3 Lipca 2011 Napisano 3 Lipca 2011 Ja bym wybrał Unibike Flite 2011. Też zastanawiałem się nad Cube Analog Disc ale ten ma gorszy osprzęt niż Flite i o dziwo jest mniejszy pomimo swoich 22" niż Flite 21". Bierz Flite
Basiq Napisano 3 Lipca 2011 Napisano 3 Lipca 2011 Różnice w wielkości ram Cube i Unibike są faktycznie niewielkie. Cube jest wyższy i ma dłuższą górną rurę, natomiast Unibike jest dłuższy jako całość... więc kwestia tego co Ci bardziej przypasuje bo różnice w sprzęcie raczej minimale ze wskazaniem na Unibike... Sam mam Cube Attention 2010 po delikatnych przeróbkach i z czystym sumieniem mogę polecić tą markę
hilly Napisano 3 Lipca 2011 Autor Napisano 3 Lipca 2011 Te 2500 zł to maksymalna granica, wolałbym coś odrobinę tańszego. Analog v-brake będzie dobrym wyborem? Czy może też szukać czegoś innego na v-kach? Hamulce tarczowe są zapewne fajną rzeczą, ale nie są dla mnie konieczne, dlatego może jednak v-ki. Skoro rozmiar 21 unibike'a nie jest wcale taki mały to może Unibike Evolution?
Basiq Napisano 3 Lipca 2011 Napisano 3 Lipca 2011 No to napisz może w jakich warunkach będziesz korzystać z tego roweru...
hilly Napisano 3 Lipca 2011 Autor Napisano 3 Lipca 2011 Las, asfalt. Mniej więcej po 50% Myślę, że za jakiś czas pewnie będę chciał trochę zmieniać ten rower, a słyszałem opinie o Cube'ie, że to są dobre ramy i jednocześnie osprzęt nie jest chyba tak zły. A może Specialized Hardrock Sport Disc? Co o nim sądzicie? Mechaniczne tarczówki to zły pomysł?
Basiq Napisano 3 Lipca 2011 Napisano 3 Lipca 2011 Tak jak napisał marpok - jeśli nie będziesz jeździć w błocie (regularnie) to nie ma po co pchać się w tarczówki - Vki wystarczą. Unibike jest firmą która w każdym swoim modelu osprzętowo jest lepsza od konkurencji i polecana na forum. Co do Speca - to nie polacam nie tylko ze względu na hamulce ale i całą resztę oprócz ramy - bo tylko ona w tym rowerze kosztuje.
hilly Napisano 3 Lipca 2011 Autor Napisano 3 Lipca 2011 ok. Dzięki za pomoc. Skończy się zapewne na czymś z 3: Unibike Evo, Analog lub Analog Disc. Zależy na ile budżet pozwoli. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.