Skocz do zawartości

[Rower] Górski rozmiar ramy 23", kasa do 1500+200 zł

tank

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

To mój pierwszy post i uprzedzam iż jestem zielony w tym temacie. Chce kupić rower dla syna wzrost 190 cm waga 75kg ale gość rośnie

więc dane ulegną pewnie zmianie. Temat rowerów po lekturze w necie okazał się bardziej skaplikowany niż myślałem więc prośba

o radę. Jazdy będą po mieście ale lasy, piaski, szutry, żwiry i inne też będą. Widzę jednak iż dużo modeli z dobrymi ocenami

sa max. do 21", a to będzie mało jak na gościa. Ma to być zakup na parę lat.

Pozdrawiam

Napisano

Mi się wydaje, że 21" będzie ok. Ja mam 188 cm i ramę 19,5" z tym, że ja wykorzystuję ją tylko w terenie i jest bardzo wygodna.

Napisano

ja mam kona kula 20'' i się męcze okrutnie mam 208cm - to jest rama do 190cm

No to moja 19,5" to odpowiednik 20" innych firm. Chyba niektórzy producenci komina nie liczą. Mi do Ciebie 20 cm brakuje, więc 20" to na pewno za mało, bo na dłuższym dystansie sam czuje, że rama mogłaby być większa. Za to w terenie odwrotnie by było zapewne ;)

Napisano

Witam

Dzięki za podpowiedzi ale jak byście ocenili ten model Unibike Evolution 2010.

Napisano

Wg mnie za taką cenę to dobry sprzęt dla początkującego/amatora. Na pewno wiele wytrzyma. Zobaczymy co na to inni użytkownicy forum.

Napisano

Witam

Temat do zamknięcia bo po rajdzie po sklepach rower kupiony padło na SCOTT ASPECT 60 XL właśnie dostali 1 szt.. Biorąc po uwagę różnice cenową między SCOTT 60,a 50 pewno 60 ma gorszy osprzęt ale Unibike Evolution zakup tylko przez net i o rozmiar 23" trudno, a na Basica musiał bym poczekać i jak to bywa kasa by się rozeszła bo są wakacje.

Znalazłem o SCOTTACH różne opinie, że ramy słabe itp. ale pewno trzeba samemu przetestować.

Pozdrawiam i dzieki za pomoc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...