roweras Napisano 3 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 Problem ten ma siostra w swoim starym góralu.Jeździ na 6,ale często przerzutka"szczela" i bieg sam przeskakuje np,na 5,po chwili znowu przeskakuje na 6 i tak w koło.Czyżby regulacja była potrzebna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NooreQ Napisano 3 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 Bardziej zajechana kaseta+lancuch, ew usyfione:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OLYON Napisano 3 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 musisz ustawić przerzutkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rudy102 Napisano 3 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 Jaki bieg ma z przodu? Jeśli ma 1 z przodu a 6 z tyłu, to łańcuch ma zbyt duże prze kosy. Z że rower stary i łańcuch i kaseta zajechana to nic dziwnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 3 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 1. Wg mnie napęd wymaga regulacji, szczególnie jeśli wcześniej problemu nie było. 2. Przekos przekosem i jaki by nie był niezdrowy dla łańcucha i kasety nie oznacza to że łańcuch musi sam przeskakiwać na inną zębatkę, bo to że przekos nie jest polecany nie jest równoznaczne że nie można normalnie z nim pojechać. 3. Przepuszczanie łańcucha z powodu jego zużycia nie spowoduje raczej zmiany przełożeń. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roweras Napisano 3 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 Z przodu ma środkową zębatkę,rower ma już 12 lat A ten problem występował już wcześniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tysia87 Napisano 3 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 Też tak miałam zwłaszcza jak podjeżdżałam pod górę i po dokładnej regulacji przerzutek i wyczyszczeniu kasetki problem zniknął, radzę najpierw sobie wyregulować nim zaczniesz zmieniać części Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Franio Napisano 4 Lipca 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 Przeniosłem temat do odpowiedniego działu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 5 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 Witam, podepnę się do tematu. Mam podobny problem. Łańcuch nie był rozkuwany. Na napędzie zrobiłem około 5k-7.5k km. W kasecie notorycznie przeskakuje, bieg się nie zmienia. Co to może być? Rower oddany do regulacji przerzutki. Jednak myślę że może to być coś poważniejszego. Najpierw myślałem, że to w suporcie, ale później okazało się, że to w kasecie? Może napęd jest do wymiany? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.