Skocz do zawartości

[naped] zebatka z korby, kaseta+lancuch, przerzutki , pancerze

colarz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, napisalem juz podobnego posta ale pomylilem tematy, wiec jeszcze raz,

1. Pilne. Gdzie kupie? srodkowa zebatke do korby coda na 5 srob? czym kierowac sie przy kupnie? jesli sa gorsze/lepsze wollbym doplacic do lepszej jesli faktycznie ma okaza csie lepsza

2. w niedalekiej przyszlosci chce wymienic lancuch i kasete, myslalem o shimano xt na allegro widzialem takie zestawy za okolo 250zl, xtr bodajze kosztuje okolo 700 ale to juz nie moj poziom) obecnie zamontowana kaseta wydaje mi sie ze jest za miekka, widac n azebatkach tam gdzie lancuch napiera ze sie metal zagina, ale coraz wiecej czytam ze sram lepszy ,

i niewiem czy kaseta+lancuch xt czy jakis odpowiednik sram'a? zapewne nie jeden rowerzysta mial podobny dylemat,

3. obecnie tylnia przerzutka XT+ przednia LX, jak bym miał zmieniac na srama to x7 bedzie odpowiednikiem godnym nastepcy czy lepiej pozostac przy obecnym shimano?

4. zamin zmienie przerzutki chce wymienic linki/pancerze od przerzutek, możecie mi cos polecic, takie żeby się mi nic nie zatralo, i były dobrze uszczelnione,

jeszcze raz dzieki za odpowidzi, ktore mam nadzieje uzyskam od osob z duzo wiekszym doswiedczeniem,

ja czym wiecej czytam tym mniej wiem

bylem, spisałem to co zauwazylem, a wiec tak,

-korba coda czarna, od spodu wybite G i 175 to chyba dlugosc ramienia, 3 zebatki, najwieksza 44, najmniejsza 22, srodkowa 32 (tej potrzebuje), jesli dobrze zmierzylem to odleglosc otworow 55m a miedzy najdluzszym 90mm,

-kaseta 9 zebatek najwieksza 32 , najmniejsza 11, nie dopatrzylem sie oznaczen firmy/modelu na kasecie, jedynie na srubie skrecajacej kasete jest wybite shimano hg cshg 50-9

-lancuch duraace hg cn 7701

-przerzutka tyl xt rdm750 , przod lx ale symbolu nie dopatrzylem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...