Bezio Napisano 3 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 Witam, dużo dobrego sie naczytałem na temat hampli hydraulicznych SLX, i prawdopodobnie jedne zakupię, ale też jestem że tak powiem "uzależniony" od klamkomanetek, nie mam zamiaru przesiadać się na radycyjne manetki. Więc czy klamkomanetki LX będą kompatybilne z hamplami SLX , czy też nie? Może jeszcze zapytam o sens wymiany, czy jest przechodząc z avid SD7 na tego SLX ? (tylko na przód) Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NooreQ Napisano 3 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 Niestety nie beda;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 3 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 masz klamkomanetki LX do hamulców hydraulicznych? Jeżeli tak, to będzie to działać z zaciskami SLX. Nie bardzo rozumiem sens Twojego pytania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bezio Napisano 3 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 Andrew, chodzi mi o to że seryjnie miałem klamkomanetki LX, razem z Avidami SD7, i nie weim czy klamkomanetki mogą współpracować z hamulcami tarczowymi hydraulicznymi. A wyjściem byłaby zamiana tej jednej klamkomanetki na SLX? Czy hamulce hydrauliczne nie mają prawa współpracować z klamkomanetkami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NooreQ Napisano 3 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 Zaden hamulec hydrauliczny nie podejdzie do klamkomanetki do mechanikow. Szukaj klamkomanetek na allegro pod hydrauliki. http://allegro.pl/klamkomanetki-shimano-hone-d-c-hydraulik-promocja-i1696388812.html Np takie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 3 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 Zadaj sobie pytanie "na chłopski rozum": dźwignię hamulca która współpracowała z v-brake i jest zintegrowana z manetką chcesz teraz wykorzystać do hamulca hydraulicznego - na pytanie możesz sobie sam odpowiedzieć. Klamkomanetki LX będą pasować wtedy jeśli masz tzw dualcontrole z dźwigniami do hamulców hydraulicznych, wtedy możesz do takowych lxow podpiąć dowolny zacisk shimano. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bezio Napisano 3 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 Mhm.. No tak, pomyślunkiem nie zgrzeszyłem, może kupię te hony A jak myślicie opłacie sie z przodu przejść z Avidów SD7 na te SLX - y? Avidy są potężne, jednak przestaje być kolorowo jeżeli w grę wchodzi błoto, warto kupić hamulec, klamkomanetki oraz piastę nową? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NooreQ Napisano 3 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 Mysle, ze lepszym rozwiazaniem sa osobno klamki i manetki, jakos mniej przy tym roboty jezeli sie jedno posypie... Sam dlugi czas jezdzilem na klamkomanetkach, ale tylko daltego, ze nie mialem kasy na zmiane. SLX`y sa mocniejsze, wymagaja mniej sily do zatrzymania roweru. Wiec zmiana na 100% przyniesie efekt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bezio Napisano 3 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 Oj, to chyba zostane przy v-kach bo finansowo bym tego nie wytrzymał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NooreQ Napisano 3 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 Jezeli chcesz mechaniczne hamulce to mam na sprzedaz tarczowe shimano z tarcza i adapterem na przod, nawet malo uzywane bo zmienilem je na v-brake. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bezio Napisano 3 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 na razie zostanę przy v-kach. Dzięki wielkie za pomoc Pozwole sobie jeszcze odświeżyć.. Czy te klamkomanetki LX będą wzpółpracowały z avidami BB7? Czy warto przejść z SD7 na BB7? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 3 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 Będą działały. Czy warto? Sam sobie odpowiedz na to pytanie. W błocie z pewnością BB7 będzie działał lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.