Skocz do zawartości

[Widelec] Problem z doborem odpowiedniego

brad82

Rekomendowane odpowiedzi

Witam forumowiczów.

Jest to mój pierwszy post na tym forum i po cichu liczę na to, że znajdzie się ktoś kto udzieli mi pomocy

Pewnie zostanę zjechany przez co niektórych zatwardziałych szosowców... ale cóż tam... sprubuję

Składam swój drugi (pierwszym jest leciwy już ESKA Premier) rower szosowy na bazie ramy KROSS VISSION TOO (ten nowy też nie będzie rowerem wyczynowym ale i ja jeżdżę bardzo amatorsko no i portfel mam płytki).

Ja jeżdżę głównie/tylko po terenie twardym ale posiadam żonę, która woli trasy bardziej szutrowe i chciałbym mieć możliwość wybrać się z nią w lekki teren. W związku z tym pożądanym byłoby zamontować w mojej ramce widelec szosowy, który pomieściłby oponkę 32c.

I tu właśnie pojawił się problem. Myślałem, że mamy dosyć bogaty rynek w zróżnicowane komponenty rowerowe i nawet nie spodziewałem się, że będę miał taki problem ze znalezieniem odpowiedniego widelca.

Teraz prośba do Was aby ktoś nakierował mnie na jakiś sklep który posiadałby w ofercie interesujący mnie widelec.

Wiem, że KROSS wypuścił taki rower jak Berus, który to posiada widelec mogący zmieścić nawet oponkę 35c ale samych widelców w sprzedaży nie widziałem.

A może ktoś z forumowiczów posiada taki wideł?

Czekam na odpowiedzi. :-(

to jest sprzeczność

widelec szosowy+szeroka opona

prawidłowo powinno być

szeroka opona+widelec trekkingowy

lub

widelec szosowy+ wąska opona

był gościo na allegro, wystawił 5 widłów do opony max 32, żaden nieposzedł (jakieś 61 dni temu)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...