maciejski Napisano 2 Lipca 2011 Napisano 2 Lipca 2011 Hej. Zastanawiam się nad zmianą amorka. Obecnie mam 100mm, mam możliwość dorwania fajnych amorków, z małym przebiegiem, niestety mają skok 120 lub 140mm. Geometria mojego roweru: 16,5", wys. główki ramy 12cm, górna rura 58,5cm, kąt rury siodłowej 74*, kąt główki ramy 69*, długość tylnego trójkąta 40,6cm, rozstaw osi 107,8cm. Jak dołożę z przodu 2 lub 4cm w stosunku do serii to mocno popsuje geometrie? Nie będzie to jazda na "Harleju" ?
maciejski Napisano 2 Lipca 2011 Autor Napisano 2 Lipca 2011 Rama jest z Gianta Brassa, którą producent teoretycznie wpisuje w dirt jumping/street ale IMHO średnio nadaje się do tego ze względu na rozmiar 16,5", poza tym ja nie zaliczam hop, raczej bardzo mocno amatorskie XC/AM, tylko dla przyjemności i żeby się wyszaleć.
lukaszs Napisano 2 Lipca 2011 Napisano 2 Lipca 2011 16,5 to bardzo dobry rozmiar do tego typu szaleństw ale nieistotne myślę ze 120mm spokojnie będzie pasował i nie zmieni drastycznie geometrii - a tym bardziej jeżeli jeździsz trochę AM - więcej skoku zawsze jest in plus
maciejski Napisano 2 Lipca 2011 Autor Napisano 2 Lipca 2011 No generalnie z tego co zauważyłem to dj/street większość wybiera ramy 12-13 cali ps. jeszcze pytanie jedno co do geometrii, obecnie siodełko (jak to w dj/streetach) jest lekko pod kątem (nie jest idealnie w poziomie, lekko opada ku tyłowi), da się coś z tym zrobić? Wolałbym mieć siodełko bardziej poziome.
lukaszs Napisano 2 Lipca 2011 Napisano 2 Lipca 2011 na pewno sie da musisz poluzować śrubę pod siodłem i ustawić je w poziomie.......
maciejski Napisano 2 Lipca 2011 Autor Napisano 2 Lipca 2011 Znalazłem, strasznie dziwny system, byłem przekonany, ze odpowiada za to inna śruba dzięki.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.