sim1229 Napisano 2 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 Witam. Mam zamiar w najbliższym czasie kupić sobie kask. Rozważałem wiele rodzai i modeli i w końcowym zestawieniu zostały mi dwa kaski: Giro Skyline i Brenda Iguana. Oba już przymierzałem w sklepach i pasują idealnie no i mają ciekawe malowanie. Oczywiście bezpieczeństwo jest najważniejsze, a obie marki z tego co się orientuję są godne polecenia. Jeżeli ktoś miałby coś do dodania na temat tych modeli bardzo proszę o pomoc w wyborze. Pozdrawiam Szymon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maclaska Napisano 2 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 Iguana wszędzie figuruje jako damski;-) A tak na serio: oba budzą zaufanie. Jeśli oba leżą tak samo (Mnie np. każda brenda gniecie w czubek głowy a większość giro w potylicę;-) to bierz który bardziej ci się podoba albo połaź godzinę po sklepie w jednym i drugim i sprawdź który wygodniejszy. Albo bierz lżejszy;-) W większości wypadków większość kasków porządnie odlanych ochroni podobnie, a jak nie ochroni, to wtedy i tak kask by nie pomógł. Kieruj się wówczas wygodą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.