serafin Napisano 2 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 Witam, mam dość nietypowe manetki i nie potrafię naciągnąć linki. może ktoś pomóc i wytłumaczy? Poniżej załączam zdjęcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojciechB Napisano 2 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 Hey manetka wcale nie taka nietypowa, mam identyczną ;P (kierownicę chyba też) Z obrazka wynika że śrubę baryłkową wykręciłeś już na maksa. Jeśli potrzebujesz jeszcze większego naciągu to spróbuj wyregulować linką przy przerzutce. Pytanie -> Jaki masz problem z tą manetką / ew przerzutką? Czyżby nie wskakiwał Ci łańcuch na 3 blat??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
serafin Napisano 3 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 Witam, dzięki za odpowiedź. Wykręciłem śrubę i po prostu nie wiem, co dalej, jestem zielony w tych sprawach. Nie wiem, czy naciąga się linkę przy manetce czy na dole przy przerzutce. Jest tu na forum jakaś instrukcja? A problem mam taki, ze linka jest tak luźna, ze w ogóle nie przesuwa się ramię przerzutki jak zmieniam ustawienie manetką. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NooreQ Napisano 3 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 To moze zmien linke calkiem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 3 Lipca 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 Wkręć śrubę do końca i wykręć ok. 2 obroty (przyda się do regulacji). Odkręć śrubę zaciskającą linkę na przerzutce, naciągnij dosyć solidnie, przykręć śrubę blokującą linkę i już. Teraz pozostaje dokładna regulacja śrubą baryłkową. http://www.forumrowerowe.org/topic/42083-regulacja-przerzutki-przedniej/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przeor Napisano 3 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 Do naciągnięcia linki przy przerzutce przydadzą się jakieś szczypce, bo ręką to może być ciężko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.