bialy1241 Napisano 2 Lipca 2011 Napisano 2 Lipca 2011 Witam. Mam zamiar kupić nowy amortyzator, myślę o amortyzatorze powietrznym. Czytam wszystko z forum na ten temat i mam już mentlik w głowie. Obecnie mam Sr Suntour XCR. Chwale go sobie, ale złożyłem nowy rowerek i do tego sprzętu zamontowanego w rowerze (głównie shimano xt) słabo to wygląda. Byłem nastawiony na rs rebę bo są o niej głównie dobre opinie, ale są też czasami złe.Amortyzator będzie kupowany dopiero w sierpniu, ale bym chciał mieć już wyrobioną opinie. Amortyzator nie będzie używany na maratonach tylko po krzywych chodnikach, krawężnikach, dziurach w drodzę, czyli w polskim mieście, czasami po lesie i 2/3 razy w roku w górach.Ważę 55 kg, ale rower ma być na lata więc waga na pewno wzrośnie. Zastanawiam się czy jest sens kupować do miasta amortyzator za taką grubą. Czy nie lepiej będzie kupić sr epicona.Brałem też pod uwagę torę powietrzną , ale jest ona strasznie ciężka, a nie ukrywam ze na wadzę też mi zależy. Proszę doradźcie coś trwałego. Pozdrawiam Maciek.
adixtra Napisano 2 Lipca 2011 Napisano 2 Lipca 2011 Epicon będzie rozsądnym wyborem. Sam takiego ujeżdżam i nie mam powodów do narzekań. Da rade zarówno w mieście jak i na wyjazdy poza . Tora powietrzna pracuje podobnie a jest ciężka względem epicona.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.