emotif Napisano 2 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 Witam. Planuje przejechać 100 kilometrową trasę. Chciałbym ją pokonać unikając głównych dróg. Mam w telefonie (nokia e51) zainstalowane google maps i tylko tyle. Wiem przez jakie miejscowości chciałbym jechać, ale bardzo mi brakuje opcji "układania swojej trasy". Coś, żebym mógł sobie wczytać swój szlak i sobie monitorować na telefonie swoją drogę, może i nawet pozycje. No i fajnie by było żeby pamiętało tą moja trase nawet po wyłączeniu i włączeniu aplikacji Macie może jakieś pomysły lub doświadczenia z aplikacjami ułatwiającymi takie rzeczy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GChmiel Napisano 2 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 Proponuję ułożyć trasę w serwisie bikemap.net. Jest możliwość exportu do pliku .gpx, a dobry GPS na telefon spokojnie powinien otworzyć ten plik i prowadzić wg. ułożonej wcześniej trasy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymmon Napisano 2 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 Zainstaluj Nokia Maps, darmowe i dokładne mapy. Nie planowałem w nich całych tras (oczywiście możesz to zrobić), ale zawsze przejeżdżałem na nich miasteczka (bez potrzeby pytania o drogę), pomocne okazywały się również w znalezieniu alternatywnej drogi jak pojechałem gdzie nie trzeba. Jest to typowa nawigacja turn by turn z przeznaczeniem dla samochodów, natomiast znajdziesz w niej większość dróg dwuśladowych (również polne, leśne). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawelf1a Napisano 2 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 Możesz pobawić się trekbuddy+mapy topograficzne z geoportalu. dokładniejszej metody nie znam:) Ale po co kombinować najlepiej mapę papierową w plecak i patrzeć na słoneczko albo jak nie mam papieru to robię zdjęcia trasy wyznaczonej w jakiejś mapie on-line + opis trasy coś w stylu rollbooka i heja! P.S Przewagą mapy papierowej jest jej wygoda bo nawigowanie po rozrzuconych wioskach na małym ekraniku nie jest zbyt efektywne, no i baterie ci w niej nie wysiądą(z czym się ostatnio spotkałem w trasie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.