Elektrower Napisano 2 Lipca 2011 Napisano 2 Lipca 2011 Witam. Mam rower Merida Matts. W rowerze mam amortyzator RST ugięcie max 10cm, nie podam dokładnie modelu amortyzatora. Dzisiaj skończył 1 miesiąc, ale tyle problemów z nim jest, otóż do rzeczy. Jeżdżąc rowerem około 5 godzin dziennie po tygodniu zawitałem w serwisie meridy, ponieważ amortyzator słabo działał(przy całej mojej sile ugięcie stojąc na rowerze wynosi max.2cm, ale przy próbie ugięcia, a w jeździe prawie nic się nie ugina nic nie zbiera). Pan w serwisie rozkręcił zatyczkę i posmarował jakimś płynem. Przez 1 dzień działał lepiej, a później znów przestał. Smarowałem go wd-40,olejem hybrydowym i nic nie pomaga. Może znacie jakieś rozwiązania jak polepszyć osiągi? Z góry proszę o pomoc i wyrozumiałość bo jest to mój 1 post.
djwiocha Napisano 4 Lipca 2011 Napisano 4 Lipca 2011 Musisz go rozebrać, wyczyscić i przesmarować nowym smarem. To zazwyczaj pomaga.
MaroS Napisano 4 Lipca 2011 Napisano 4 Lipca 2011 Zalej go olejem, poradnik jest na forum. A po za tym nie stosuj wd40 bo to pogarsza sprawę (rozpuszcza smar / olej) oraz może zniszczyć uszczelki.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.