kamils029 Napisano 2 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 Siema mam rower kross sign ds i właśnie chciałem kupić dobry amor doradzili byście coś fundusze to 700zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 2 Lipca 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 Tu masz Z1 w dobrym stanie, niestety musisz się dopytać sprzedającego ile ma skoku, bo nie napisał: http://allegro.pl/marzocchi-z1-fr-2003-qr20-polecam-i1686501673.html Tu Drop off na licytacji: http://allegro.pl/amortyzator-przedni-marzocchi-drop-off-3-150-mm-i1688738627.html Ewentualnie Pike za 650 od ręki: http://allegro.pl/rock-shox-pike-409-i1689267833.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamils029 Napisano 2 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 Ale chiałbym cos takiego zeby miało ze 150mm jakis bomber moze macie jakies oferty fajne jakies stronki z ktorych mozna kupic dobry amor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 2 Lipca 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 Prawie wszystkie amorki Marzocchi to Bombery . Dropoff z drugiego linka ma 150mm skoku. Pike ze 140mm też będzie dobrą opcją, 10mm to żadna różnica. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamils029 Napisano 2 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 Ale w tym dropie niema zdjecia nie wiadomo w jakim on jest stanie jest tak jakby poczatkujacy w DH i troche sie nie znam na tych sprawach wiec chcialbym zeby mi ktos ocenił np jego stan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 2 Lipca 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 Hmm, to poproś o zdjęcie. Zresztą na pdst. zdjęcia można ocenić stan zewnętrzny, co ma w środku po zdjęciu nie powiesz. Zapytaj o skok tego z pierwszego linka, na zdjęciu widać że ładnie wygląda, a jako że sprzedawca zaprasza do odbioru osobistego i testów stan techniczny również powinien być dobry. Z1 to bardzo dobry amorek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Haribu Napisano 2 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 Z nowych polecam Epicona XCT. Wprawdzie trochę przekracza Twój budżet, ale warto dołożyć. Chodzi lepiej od Pike, nie poci się, wybiera nawet małe nierówności. No i jest nowy i ma gwarancję. Z używkami różnie bywa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 2 Lipca 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 Z nowych za 700 z hakiem można nabyć jeszcze Duro FR20. Podobno po małym tuningu ładnie pracuje http://allegro.pl/suntour-duro-fr-20-najtaniej-czarny-i1693059593.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamils029 Napisano 2 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 Z nowych polecam Epicona XCT. Wprawdzie trochę przekracza Twój budżet, ale warto dołożyć. Chodzi lepiej od Pike, nie poci się, wybiera nawet małe nierówności. No i jest nowy i ma gwarancję. Z używkami różnie bywa. masz może jakies linki z aukcja z tym amorem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 2 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 Z nowych polecam Epicona XCT. Pierwsze słyszę o takiej wersji. Domyślam się, że chodzi o Epicona TAD. Tylko po co regulacja skoku do Signa, "zwykłego" Epicona też można ustawić na 140mm i autor chyba szuka widelca na oś 9mm. Poza tym bałbym się o jakiegokolwiek Epicona w takiej ramie, bo to pewnie ma służyć do FR. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 2 Lipca 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 masz może jakies linki z aukcja z tym amorem Oj, ciężko wpisać "Epicon" w wyszukiwarce Allegro? http://allegro.pl/nowy-amortyzator-suntour-epicon-xct-100-150mm-2011-i1676713288.html Jak widać "trochę" trzeba dołożyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamils029 Napisano 2 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 Pierwsze słyszę o takiej wersji. Domyślam się, że chodzi o Epicona TAD. Tylko po co regulacja skoku do Signa, "zwykłego" Epicona też można ustawić na 140mm i autor chyba szuka widelca na oś 9mm. Poza tym bałbym się o jakiegokolwiek Epicona w takiej ramie, bo to pewnie ma służyć do FR. no własnie to ma służyć do DH Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 2 Lipca 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 Jak ma być do DH to Epicona odpuść. Albo coś z tego co na początku podałem, albo to nowe Duro FR. Pomyśl też nad zmianą ramy, Sign to nic specjalnego. Z tańszych Dragstar jest fajny, toleruje amorki z dużym skokiem, ale najlepiej jakiś Bitch by przypasował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamils029 Napisano 2 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 Jak ma być do DH to Epicona odpuść. Albo coś z tego co na początku podałem, albo to nowe Duro FR. Pomyśl też nad zmianą ramy, Sign to nic specjalnego. Z tańszych Dragstar jest fajny, toleruje amorki z dużym skokiem, ale najlepiej jakiś Bitch by przypasował. no a nie wiecie ile ten duro fr czy wejdzie cały do końca nie orjentuje sie ktoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 2 Lipca 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 Tzn. gdzie ma on wejść? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamils029 Napisano 2 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 Tzn. gdzie ma on wejść? jak on pracuje ile skoku o to mi chodzi ma 150mm skoku i ile on wejdzie nie czy bedzie wchodził 100mm czy ile o to mi chodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 2 Lipca 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 Jak ma 150mm skoku to na tyle max wejdzie. Pozostaje dopasowanie do wagi użytkownika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamils029 Napisano 2 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 Jak ma 150mm skoku to na tyle max wejdzie. Pozostaje dopasowanie do wagi użytkownika. no nie wiem ale szczerze wolalbym marzocchi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 2 Lipca 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 Nowego Marzocchi za 700 nie kupisz. Używki zlinkowałem Ci na początku tematu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamils029 Napisano 3 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 Nowego Marzocchi za 700 nie kupisz. Używki zlinkowałem Ci na początku tematu. ale myślicie ze te duro długo wytrzyma bo nie chcem wylozyc pieniedzy w błoto a marzocchi częściej sie spotyka w rowerach tego typu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 3 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 Przy czym w większości to są starsze roczniki, zauważ. I ja też wolałbym używanego Marcoka z Włoch. Zresztą, tak zależy Ci na naklejce i nowości? Poszukaj, kto i gdzie od 2008 roku produkuje Marzocchi, a kto jest producentem Duro FR20. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamils029 Napisano 3 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 ale myślicie ze te duro długo wytrzyma bo nie chcem wylozyc pieniedzy w błoto a marzocchi częściej sie spotyka w rowerach tego typu http://allegro.pl/marzocchi-66-rcv-2007-stan-jak-nowy-bomber-1-5-i1678639388.html co sadzicie o tym marzocchi ile ono moze miec skoku i czy bd dobre Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 3 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 Za dużo do Signa, 180mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 3 Lipca 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 Szóski podobno można obniżyć do 150, ale ten z aukcji i tak się nie nada bo ma sterówkę 1,5'. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamils029 Napisano 3 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 Szóski podobno można obniżyć do 150, ale ten z aukcji i tak się nie nada bo ma sterówkę 1,5'. podali byście jakies marzocchi ktore by podeszło tak ze 1500 mm skoku zeby miało i w przyzwoitej cenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.