Skocz do zawartości

[Amortyzator] Marzocchi 150mm

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ale chiałbym cos takiego zeby miało ze 150mm jakis bomber moze macie jakies oferty fajne jakies stronki z ktorych mozna kupic dobry amor

• Mod Team
Napisano

Prawie wszystkie amorki Marzocchi to Bombery :). Dropoff z drugiego linka ma 150mm skoku. Pike ze 140mm też będzie dobrą opcją, 10mm to żadna różnica.

Napisano

Ale w tym dropie niema zdjecia nie wiadomo w jakim on jest stanie jest tak jakby poczatkujacy w DH i troche sie nie znam na tych sprawach wiec chcialbym zeby mi ktos ocenił np jego stan

• Mod Team
Napisano

Hmm, to poproś o zdjęcie. Zresztą na pdst. zdjęcia można ocenić stan zewnętrzny, co ma w środku po zdjęciu nie powiesz.

Zapytaj o skok tego z pierwszego linka, na zdjęciu widać że ładnie wygląda, a jako że sprzedawca zaprasza do odbioru osobistego i testów stan techniczny również powinien być dobry. Z1 to bardzo dobry amorek.

Napisano

Z nowych polecam Epicona XCT. Wprawdzie trochę przekracza Twój budżet, ale warto dołożyć. Chodzi lepiej od Pike, nie poci się, wybiera nawet małe nierówności. No i jest nowy i ma gwarancję. Z używkami różnie bywa.

Napisano

Z nowych polecam Epicona XCT. Wprawdzie trochę przekracza Twój budżet, ale warto dołożyć. Chodzi lepiej od Pike, nie poci się, wybiera nawet małe nierówności. No i jest nowy i ma gwarancję. Z używkami różnie bywa.

masz może jakies linki z aukcja z tym amorem

Napisano

Z nowych polecam Epicona XCT.

:blink: Pierwsze słyszę o takiej wersji. Domyślam się, że chodzi o Epicona TAD. Tylko po co regulacja skoku do Signa, "zwykłego" Epicona też można ustawić na 140mm i autor chyba szuka widelca na oś 9mm. Poza tym bałbym się o jakiegokolwiek Epicona w takiej ramie, bo to pewnie ma służyć do FR.

Napisano

:blink: Pierwsze słyszę o takiej wersji. Domyślam się, że chodzi o Epicona TAD. Tylko po co regulacja skoku do Signa, "zwykłego" Epicona też można ustawić na 140mm i autor chyba szuka widelca na oś 9mm. Poza tym bałbym się o jakiegokolwiek Epicona w takiej ramie, bo to pewnie ma służyć do FR.

no własnie to ma służyć do DH

• Mod Team
Napisano

Jak ma być do DH to Epicona odpuść. Albo coś z tego co na początku podałem, albo to nowe Duro FR. Pomyśl też nad zmianą ramy, Sign to nic specjalnego. Z tańszych Dragstar jest fajny, toleruje amorki z dużym skokiem, ale najlepiej jakiś Bitch by przypasował.

Napisano

Jak ma być do DH to Epicona odpuść. Albo coś z tego co na początku podałem, albo to nowe Duro FR. Pomyśl też nad zmianą ramy, Sign to nic specjalnego. Z tańszych Dragstar jest fajny, toleruje amorki z dużym skokiem, ale najlepiej jakiś Bitch by przypasował.

no a nie wiecie ile ten duro fr czy wejdzie cały do końca nie orjentuje sie ktoś

Napisano

Tzn. gdzie ma on wejść?

jak on pracuje ile skoku o to mi chodzi ma 150mm skoku i ile on wejdzie nie czy bedzie wchodził 100mm czy ile o to mi chodzi

Napisano

Jak ma 150mm skoku to na tyle max wejdzie. Pozostaje dopasowanie do wagi użytkownika.

no nie wiem ale szczerze wolalbym marzocchi

Napisano

Nowego Marzocchi za 700 nie kupisz. Używki zlinkowałem Ci na początku tematu.

ale myślicie ze te duro długo wytrzyma bo nie chcem wylozyc pieniedzy w błoto a marzocchi częściej sie spotyka w rowerach tego typu

Napisano

Przy czym w większości to są starsze roczniki, zauważ. I ja też wolałbym używanego Marcoka z Włoch.

Zresztą, tak zależy Ci na naklejce i nowości? Poszukaj, kto i gdzie od 2008 roku produkuje Marzocchi, a kto jest producentem Duro FR20.

Napisano

Szóski podobno można obniżyć do 150, ale ten z aukcji i tak się nie nada bo ma sterówkę 1,5'.

podali byście jakies marzocchi ktore by podeszło tak ze 1500 mm skoku zeby miało i w przyzwoitej cenie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...