Marcin13 Napisano 1 Lipca 2011 Napisano 1 Lipca 2011 Może jest chętny, z okolic Poznania, na wyjazd jednodniowy do Wrocławia (powrót pociągiem lub gdy zostanie nadwyżka sił, rowerem)? Ja będę wyjeżdżał z okolic Śremu, odległość ok. 150-170 km. Posiadam rower crossowy (koła 28, opony 1,6), tak więc tempo będzie raczej średnie, przy sprzyjającej pogodzie, średnio 20 km/h. Wstępna trasa to DK 434 do Rawicza, następnie jakieś boczne drogi. Może ktoś przejechał tę trasę i doradzi jakąś fajną drogę? Termin, to raczej jakiś weekend. Szczegóły do dogadania.
wikktor Napisano 11 Lipca 2011 Napisano 11 Lipca 2011 Witam, też myślę o wycieczce do wrocławia... ale to tak za kilka tygodni. Tak czy inaczej-> jak wygląda tam trasa rowerowa? jedzie sie jakimiś mocno uczęszcanymi drogami? może mógłbyś narysować taką trasę na google maps? byłbym bardzo wdzięczny, Pozdrawiam. ( i witam na forum )
foto29 Napisano 11 Lipca 2011 Napisano 11 Lipca 2011 też mi chodzi po głowie Wrocław, ale ja planuje wyjazd z Płocka(300km) i staram się załapać na jakąś wyprawę ale nie mogę znaleźć. Mam pytanko w 1dzień oczywiście tak?
Marcin13 Napisano 13 Lipca 2011 Autor Napisano 13 Lipca 2011 wikktor - zobacz sobie na mapie, droga 434 z Kórnika do Rawicza, a dalej do Wrocka jakimiś bocznymi drogami (obok drogi nr 5). Tylko trzeba by było wyjechać tak wcześnie rano (ja chciałem w nocy, bo spokojnie i fajny klimat:) ), aby ominąć ruch na 434. Myślałem też o bocznych drogach, ale w sumie kusi mnie nocna jazda więc 434 była by ok. foto29 - tak, ja od siebie jechałbym jeden dzień, z przystankami liczę ok 8h
wikktor Napisano 15 Lipca 2011 Napisano 15 Lipca 2011 wikktor - zobacz sobie na mapie, droga 434 z Kórnika do Rawicza, a dalej do Wrocka jakimiś bocznymi drogami (obok drogi nr 5). Tylko trzeba by było wyjechać tak wcześnie rano (ja chciałem w nocy, bo spokojnie i fajny klimat:) ), aby ominąć ruch na 434. Myślałem też o bocznych drogach, ale w sumie kusi mnie nocna jazda więc 434 była by ok. foto29 - tak, ja od siebie jechałbym jeden dzień, z przystankami liczę ok 8h Dzięki za odpowiedź. Obejrzę sobie. Teraz szlifuję sobie formę na kujawach może w sierpni będę w stanie jechać 8 godzin z średnią 22km/h Tylko ze jak robię sobie godzinne przejażdżki, to nie wiem jak to się przenosi na takie coś... Ale w poznaniu mam rower trekingowy, tu górski to chyba jakoś bym sobie dał radę. Co do nocnej przejażdżki, to ja mam oświetlenie czysto prowizoryczne, do jazdy w mieście pod latarniami Do nocnej jazdy na 434 chyba potrzeba by coś mocnego + kamizelki odblaskowe.
Marcin13 Napisano 15 Lipca 2011 Autor Napisano 15 Lipca 2011 Spoko... ja tą średnią tak tylko przewiduję, sam nigdy nie przejechałem jednorazowo takiej odległości, ale myślę, że spokojna jazda z przerwami i da się radę. Ja mam dosyć dobre lampki na przód, jak i na tył, więc jakoś by się dało radę. Podejrzewam, że w nocy nie ma tam zbyt dużego ruchu, może jeden samochód ma kilka minut, a może i na kilkanaście minut. Najważniejsze to być dobrze widocznym z tyłu. Tak na marginesie, to zainspirowały mnie do tego relacje z wyjazdów pewnego bikera, zamieszczone na innym forum rowerowym, np. W-wa - Praga, W-wa - Ryga, mając po drodze tylko przystanki na krótki odpoczynek.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.