ziemian Napisano 1 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Witam Od dłuższego czasu zmagam się z wyborem rękawiczek bez palców do jazdy MTB/XC i mam problem z wyborem. Kwota która mogę przeznaczyć to ok. 100zł max 130zł. Słyszałem, że ta firma jest bardzo dobra w robieniu tego typu rzeczy: PEARL IZUMI Tu mam konkretny model wybrany: http://allegro.pl/nowe-rekawiczki-pearl-izumi-pro-gel-roz-m-2011-i1693916887.html#gallery I teraz tak czy opłaca się tyle płacić za ten rękawiczki czy są jakeś tańsze, a lepsze... A może te wystarczą spokojnie i jaka jest różnica pomiędzy nimi: http://allegro.pl/nowe-rekawiczki-pearl-izumi-select-gel-roz-m-2011-i1693916884.html#gallery pozdrawiam i poszę o poradę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 2 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 Nie bardzo rozumiem po co wydawać tyle kasy na rękawiczki?? ale jeśli już to PEARL IZUMI Select GEL są bardziej wygodne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACextreme Napisano 2 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 Endura niedawno wypuściła nową wersję rękawiczek Rapido - moim zdaniem wreszcie są świetne! Super wentylacja, odpowiednie poduszki żelowe, ściągacze na palcach itp. Cena też nie zabija. Tu są dobre zdjęcia: http://endurastore.pl/rekawiczki_rapido,33,112,246.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziemian Napisano 2 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 A jeżeli porónując Endura Rapido do Pearl Izumi Select Gel to które wygrywają i dlaczego??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACextreme Napisano 2 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 Przyznam szczerze, że pojęcia nie mam - nie widziałem niestety Pearl Izumi. Patrząc po zdjęciach oba modele są podobne konstrukcyjnie, lecz PI wydają się przekombinowane od spodu przez dużą ilość paneli, elementów żelowych oraz przeszyć co w teorii może wpływać negatywnie na komfort. W Endurach widać jakby lepszy system ściągania rękawiczek - chyba, że zdjęcia PI nie pokazują ich systemu dokładnie. To jednak tylko to co można stwierdzić po zdjęciach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziemian Napisano 2 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 Może jeszcze ktoś ma coś do powiedzenia o tych rękawiczkach lub coś innego do zaproponowania... up Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziemian Napisano 3 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 Pomoże ktoś??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 3 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 Ciężko jest coś polecić bo takie coś jak rękawiczki to sprawa bardzo indywidualna i często dochodzi się do konkretnych metodą prób i błędów dlatego zwróciłem Ci uwagę na cenę jaką chcesz na nie przeznaczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ThePython Napisano 3 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 Witam, można mnie zaliczyć do rękawiczkowych fetyszystów Mam w sumie 7 czy 8 par rękawiczek na rower. I generalnie dostajesz to za co płacisz - droższe rękawiczki praktycznie zawsze będą lepsze od jakiś tanich wynalazków. Z moich obserwacji wynika że są zawsze wygodniejsze, lepiej uszyte i dopracowane oraz trwalsze. Z tych konkretnych Ci nie powiem które są lepsze, głównie dlatego że używam wyłącznie rękawiczek z pełnymi palcami. Ale mam dwie pary rękawiczek Endury i powiem Ci że to jedne z najlepszych rękawiczej jakie mam, chociaż tanie nie są. Tutaj akurat cena jest naprawdę rozsądna więc jeśli nie jesteś w stanie sobie poprzymierzać, wziąłbym te. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.