Skocz do zawartości

[rękawiczki] problem z wyborem odpowiednich

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Od dłuższego czasu zmagam się z wyborem rękawiczek bez palców do jazdy MTB/XC i mam problem z wyborem.

Kwota która mogę przeznaczyć to ok. 100zł max 130zł.

Słyszałem, że ta firma jest bardzo dobra w robieniu tego typu rzeczy: PEARL IZUMI

Tu mam konkretny model wybrany:

http://allegro.pl/nowe-rekawiczki-pearl-izumi-pro-gel-roz-m-2011-i1693916887.html#gallery

I teraz tak czy opłaca się tyle płacić za ten rękawiczki czy są jakeś tańsze, a lepsze...

A może te wystarczą spokojnie i jaka jest różnica pomiędzy nimi:

http://allegro.pl/nowe-rekawiczki-pearl-izumi-select-gel-roz-m-2011-i1693916884.html#gallery

pozdrawiam i poszę o poradę

Przyznam szczerze, że pojęcia nie mam - nie widziałem niestety Pearl Izumi.

Patrząc po zdjęciach oba modele są podobne konstrukcyjnie, lecz PI wydają się przekombinowane od spodu przez dużą ilość paneli, elementów żelowych oraz przeszyć co w teorii może wpływać negatywnie na komfort. W Endurach widać jakby lepszy system ściągania rękawiczek - chyba, że zdjęcia PI nie pokazują ich systemu dokładnie. To jednak tylko to co można stwierdzić po zdjęciach.

Witam,

można mnie zaliczyć do rękawiczkowych fetyszystów :)

Mam w sumie 7 czy 8 par rękawiczek na rower.

I generalnie dostajesz to za co płacisz - droższe rękawiczki praktycznie zawsze będą lepsze od jakiś tanich wynalazków. Z moich obserwacji wynika że są zawsze wygodniejsze, lepiej uszyte i dopracowane oraz trwalsze.

Z tych konkretnych Ci nie powiem które są lepsze, głównie dlatego że używam wyłącznie rękawiczek z pełnymi palcami.

Ale mam dwie pary rękawiczek Endury i powiem Ci że to jedne z najlepszych rękawiczej jakie mam, chociaż tanie nie są.

Tutaj akurat cena jest naprawdę rozsądna więc jeśli nie jesteś w stanie sobie poprzymierzać, wziąłbym te.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...