Skocz do zawartości

[rower] Czy zostałem oszukany?

tmajcher

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam kupiłem żonie rower kross i wszystko by się zgadzało z ofertą na stronie sklepu oprócz widelca , mianowicie miał być sountour xct v3 , a jest sountour cr 880 , wiem ze oba to niska półka i nie przeszkadza mi to jezeli ten drugi nie jest gorszy bo nawet kolorystycznie bardziej żonie do ramy pasuje .

czy ktoś obeznany może sie wypowiedzieć

Napisano

Kross informuje od dawna, że czasem mogą zajść drobne zmiany w osprzęcie. Jak brakuje im jakiegoś podzespołu to nie wstrzymują produkcji tylko wrzucają co innego i linia pracuje dalej.

Napisano

Różnice

XCT - 200zl nowy

CR - 100zl

XCT - 100mm

CR - 50mm

czy możesz podać mi linka skąd masz takie ceny będzie to pomocne w negocjacjach ze sprzedawcą

Napisano

Zaraz, jak można wstawić amortyzator z dwukrotnie mniejszym skoku? Skoro jednak coś takiego zaszło i faktycznie miał to być XCT v3, a przyszło coś innego to wina sprzedawcy jest oczywista, wg allegro jest to różnica 40zł, ale warto ubiegać się o zwrot części kosztów z racji wprowadzenia w błąd, więc odpowiadając na pytanie czy zostałeś oszukany - tak, zostałeś. podaj link do owego roweru

Napisano

Zaraz, jak można wstawić amortyzator z dwukrotnie mniejszym skoku? Skoro jednak coś takiego zaszło i faktycznie miał to być XCT v3, a przyszło coś innego to wina sprzedawcy jest oczywista, wg allegro jest to różnica 40zł, ale warto ubiegać się o zwrot części kosztów z racji wprowadzenia w błąd, więc odpowiadając na pytanie czy zostałeś oszukany - tak, zostałeś. podaj link do owego roweru

http://allegro.pl/rower-kross-tiamant-deore-lx-doskonaly-na-komunie-i1680811499.html

na razie napisałem maila do sprzedawcy , zobaczymy jak się do tego ustosunkuje mnie zadowoli z jego strony jakieś wposażenie typu bidon , zamknięcie , licznik

jak się nie odezwie albo odmówi będę robił czarny pr sklepowi a potrafie być pamiętliwy

Napisano

ja zażądał bym zwrotu części pieniędzy, nawet te 100zł dla samej zasady, ponadto napisane jest: "Aluminiowy [amortyzator] firmy SR Suntour model XCT HLO z regulacją twardości skoku i blokadą skoku", a ten na fotce nie ma nawet pokretła do blokady więc opis nie jest zgodny ze stanem faktycznym

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...