milosnikrowerow Napisano 1 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Mam rower który sam sobie poskładałem ale jest problem że chciałbym włożyć sobie zamiast wielotrybu 7biegowego kasetę 9biegową noi wiem ze od razu trzeba zmieniać korbę, łańcuch noi oczywiście manetki czy moglibyście mi doradzić jaki osprzet sobie kupić żeby to jakos po ludzku działało i żeby kosztowało tak do 400zł z góry dziękuje:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qrvich Napisano 1 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Przede wszystkim piastę! Korbę niekoniecznie. Czyli do zmiany - piasta, kaseta, łańcuch, przerzutka tylna, manetka prawa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milosnikrowerow Napisano 1 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 manetki bede zmienial na manetkoklamki bo teraz mam średniowieczne shimano sis ktore tam były od poczatku (a rower tata kupił na giełdzie za 100zł a włożyłem w niego już ok900zł) a koło będe całe zmieniał ponieważ dwa razy je naciagalem i zrobilo się jajo (najtansze koło wzmacniane to nie ma się co dziwić). Korbę też muszę zmienić bo ta jest tylko do 6i7 koronek. Prosiłbym o jakieś konkretne modele Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seker1995 Napisano 1 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Korba do 6 i 7 koronek ?? To niezłe Ty masz tam wynalazki. Myślałem, że korba nie ma nic wspólnego z ilością trybów w kasecie, ale czego to nie wymyślą nowego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qrvich Napisano 2 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 rower tata kupił na giełdzie za 100zł a włożyłem w niego już ok900zł) o kurde, to co to za rower, że uznałeś iż warto w niego pakować tyle kasy zamiast kupić jakiś porządny nowy rower!? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 2 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 Myślałem, że korba nie ma nic wspólnego z ilością trybów w kasecie, ale czego to nie wymyślą nowego Kogut myślał o niedzieli a w sobotę... to powiedzonko pasuje tu jak znalazł milosnikrowerow. no to tata zrobił niezły interes. 100 zł to czasem nawet jedna niespecjalnie z najwyższej półki część kosztuje. Nie uwierzę puki nie zobaczę więc jak masz możliwość to zrób zdjęcie tej maszyny i dopiero wtedy coś poradzimy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milosnikrowerow Napisano 4 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 ha rower wygladal strasznie byl niebieski teraz jest czarny miał sztywny widelec teraz ma suntour xcm, nowe stery na ahead w tamtym roku wymieniałem cały napęd ale z braku środków są najtansze części, ale teraz mogę dać coś lepszegojakbym palnął jakąś głupotę to proszę poprawić mam 15lat i po prostu strasznie się interesuje rowerami:) o kurde, to co to za rower, że uznałeś iż warto w niego pakować tyle kasy zamiast kupić jakiś porządny nowy rower!? Po prostu nie stać mnie na rower fajny jaki bym chciał co mam kasę to wydaje ją na części a potem po prostu składam wszystko do kupy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rybciasum Napisano 5 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 to jak już to takie rzeczy można robić na zimę, wtedy najtańsze używki można wyhaczyć i za 1000 zł porządny rower złożyć, a rama chociaż aluminiowa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milosnikrowerow Napisano 5 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 to jak już to takie rzeczy można robić na zimę, wtedy najtańsze używki można wyhaczyć i za 1000 zł porządny rower złożyć, a rama chociaż aluminiowa? Rama stalowa ale nadzwyczaj lekka i opiszę co tam jest Wielotryb: sachs 7biegów Korba: (Unknown) Łańcuch:accent AC-601 Koło tył: najtańsze wzmacniane piasta shunfeng(czy jakoś tak) na wielotryb a coś takiego bym chciałbym tam włożyć: http://allegro.pl/shimano-deore-9rzed-kaseta-hg50-lancuch-hg53-i1684008538.html http://allegro.pl/1b1-korba-shimano-deore-m433-m-433-48x36x26-9rze-i1689483900.html http://allegro.pl/kolo-tyl-joytech-star-circle-swift-na-kasete-8-9-i1702171466.html http://allegro.pl/przerzutka-shimano-deore-lx-rd-m581-super-cena-i1654539110.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 5 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 Rama stalowa więc napisz z którego roku lub jakie tam jest mocowanie piasty do widełek z tyłu, czy na śrubę czy na szybkozamykacz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milosnikrowerow Napisano 5 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 Mocowanie jest na śrubę ale tam nie trzeba ustawiać koła jest tylko jedno ustawienie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rybciasum Napisano 5 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 kompletny bezsens, lepiej zamiast tych 900 zł włożyć w rower to znaleźć coś na aluminiowej ramie co jeździ, i wtedy podmieniać części :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nemsik Napisano 5 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 Jestem takiego samego zdania. Swój sprzęt - Renault'a na aluminiowej ramie, osprzęcie campagnolo, tylnim kole mavica i wadze niecałe 10 kg kupiłem za 500 zł. Co prawda było to 5 lat temu i wartość pieniądza był trochę inna, ale za 1000 zł można znaleźć na allegro naprawdę fajny sprzęt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 5 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 Dawno temu w podobny sposób wyszedłem jak Zabłocki na mydle. Stracisz sporo pieniędzy jeśli będziesz chciał coś sensownego zbudować na tej ramie. Niedawno jedna z forumowiczek zakupiła za 1000zł na Allegro bardzo przyzwoitą używaną Meridę na osprzęcie Deore/XT więc Tobie polecam to samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milosnikrowerow Napisano 5 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 Też się nad tym zastanawiałem i szczerze mówiąc chyba tak zrobię normalną ramę aluminiową kupię i dopiero potem powkładam tam jakieś fajne części. Dziękuje wszystkim za odpowiedzi zrobię tak jak pisaliście pozdro wszystkim jeszcze raz dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.