Desmond Napisano 1 Lipca 2011 Napisano 1 Lipca 2011 Witam, Szukam roweru z dobrą ramą, nawet kosztem osprzętu, lecz dobrego pod rozbudowę. Osprzęt może byc gorszej grupy, lecz wazne jest dla mnie dobra rama w tym rowerze. Co polecacie? Cube, Scott, Trek lub moze coś innego? Cena 1500-2500 zł. Proszę o przykłady dobrych rowerów z niezawodną wartą rozbudowy ramą .
adixtra Napisano 1 Lipca 2011 Napisano 1 Lipca 2011 Jaki typ roweru cię interesuje?? Po jakim terenie jeździsz?? Czy używane też cię interesują??
Desmond Napisano 1 Lipca 2011 Autor Napisano 1 Lipca 2011 Używane również mnie interesują, preferuję jazde xc, mtb, aczkolwiek zalezałoby mi na blokowanym amortyzatorze, aby również jeździc sprawnie na szosie.
marky5 Napisano 1 Lipca 2011 Napisano 1 Lipca 2011 Proponuję takie opcje do wyboru; TREK Wahoo Disc(GARY FISHER Collection) TREK 4300 Disc albo taka używka; TREK 6300
Grace Napisano 1 Lipca 2011 Napisano 1 Lipca 2011 Po co ci cały rower jeśli będziesz chciał go przebudować ?? Lepiej kup sobie ramę na allegro A całą resztę sobie zrobisz jak będzie ci się podobało
Basiq Napisano 1 Lipca 2011 Napisano 1 Lipca 2011 Kolega nie napisał, że chce zbudować rower bo wtedy temat by zatytułował "dobra rama pod budowę". Być może na rowerze chce jeździć od dziś a ma ograniczony budżet i nie jest w stanie zbudować roweru od zera - woli kupić gorszy osprzęt na bardziej przyszłościowej ramie. Desmond ... do czego chcesz używać tego roweru ?
Desmond Napisano 1 Lipca 2011 Autor Napisano 1 Lipca 2011 Dokładnie tak jak napisał Basiq szukam roweru z przyszłościową ramą, lecz na dzień dzisiejszy nie zależy mi tak bardzo na osprzęcie który i tak w przyszłości wymienię. Roweru chcę używać głównie do wycieczek po różnym terenie, przeważnie las; ale również roweru chciałbym używać do startów w maratonach xc, dlatego zależy mi na hardtail'u i blokowanym amortyzatorze ze skokiem ~100mm. Co proponujecie wobec tego?
Basiq Napisano 1 Lipca 2011 Napisano 1 Lipca 2011 Rama tak naprawdę po za wagą to przede wszystkim geometria która musi Ci odpowiadać... tego nikt Ci nie doradzi Scott najdroższy, równy osprzęt - godny polecenia Cannondale i Trek marka i nic po za tym - hamulce mechaniczne Giant opinia podobna do scotta, trochę tańszy niezauważalnie słabszy i mój osobisty faworyt Cube pewnie wielu mnie skrytykuje, ale uwielbiam jego geometrie, a przez to zwrotność i fun jaki daje na wąskich, krętych w miarę szybkich przejazdach w lesie...
Jarek516 Napisano 1 Lipca 2011 Napisano 1 Lipca 2011 Ja tak samo jak Basiq rozwazałbym na pierwszym miejscu Cube'a a na drugim Scott'a. Sam będę składał nowe XC na ramie Cube LTD Pro
Desmond Napisano 1 Lipca 2011 Autor Napisano 1 Lipca 2011 Te hamulce w Cannondale są straszne Jeśli chodzi o Cube to mi osobiście bardzo przypadł do gustu a w szczególności ten model: Ltd PRO niestety nie mam aż tyle kasy, a z chęcią takiego bym zakupił Kurcze, ale te marki się cenią; porównując np. z Unibikem to taki Evo bije wszystkie te modele na łeb w porównaniu z osprzętem...
Basiq Napisano 1 Lipca 2011 Napisano 1 Lipca 2011 Albo rybka, albo akwarium;) chociaż na tym poziomie rama Unibike jest niczego sobie (przynajmniej nie czytałem żeby ktoś coś złego z nią zrobił)...
Fenthin Napisano 1 Lipca 2011 Napisano 1 Lipca 2011 A ja na pewno nie stawiałbym na Scotta przy planach startów w maratonach. To krótka rama, podobnie Cube i Giant. Jak już Scott to tylko Scale. Trek jest znowu strasznie długi, ale taka to już cecha G2. Jako rama stawiałbym na Cannondale. No ale się cenią, osprzęt nie powala. I zostaje jeszcze Unibike. Całkiem rozsądny pomysł, rama o sportowej geometrii, niezły w porównaniu do konkurencji osprzęt.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.