Skocz do zawartości

[Sezon rowerowy 2011]-jak tam wasza kondycja?

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Ja mam pytanie do was. Jeżdżę sobie od czasu do czasu raczej dla relaksu. Rower mam typu "cross" (Author HORIZON) - na pewno wiecie o co chodzi i na dystansie przykładowo 40km moja średnia prędkość to ok. 20km/h do 23km/h. Nie mam pojęcia czy to bardzo słabo, czy nie.

Miałem rower typu MTB, miałem słabszą prędkość. Typ "cross" jest lepszy bo lżejszy, opony cienkie, do terenu lekkiego też da radę, ale jednak co szosa, to szosa.

Z taką prędkością średnio jeżdzi się dla ralaksu :icon_wink: Nie tyle chodzi o szybkość co o częstotliwość jazdy, jak możesz jeżdzić min 4 x w tyg. to masz szansę cieszyć się dobrym samopoczuciem i niezłą sylwetką. Jak sprawia ci radochę taki styl jazdy- tak trzymaj ,to ma być totalny relax psychiczny i fizyczny. To na ,,raszplunach" MTB jeżdziłeś wolniej niż te 20 km/h? Co to był za MTB ?Ciekawe, bo ja mam od roku MTB i nie mam problemu z rozpędzaniem go,a 20 km/h bez szału,to norma:)Przerabiałam wszystkie typy kół i opon, fakt- na szosie gładkie i jeszcze 28-ki wygrywają z ,,raszplunami" 26, ale w terenie akurat jest inaczej- gdzie liczy się nie tyle szybkość co przyczepność i stabilność ,szczegolnie jak wpadnie się w morze piaszczystej drogi:)Powodzenia.

U mnie sezon trwa prawie cały rok, w zimę plecak z łyżwami na plecy, pod sobą rower i jazda na lodowisko, a jak nie, to po samym śniegu jest radocha. Latem staram się łaczyć trzy przyjemności: Rowerem na jazdę konną- tam w teren ,potem po drodze zahaczę o jeziorko i miło się ochłodzę.Po czym rowerkiem do domu.I wiadro kolacji !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...