roweras Napisano 1 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Macie w tym sezonie kondycję?Ja nie miałem,ale po wielu,wielu treningach w końcu ją mam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adixtra Napisano 1 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Nie narzekam na kondycje. Wiadomo, że chce się aby była jak najlepsza, co wymaga pracy i czasu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek516 Napisano 1 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Po wyścigu mogę powiedzieć że jakaś tam jest, ale nie zadawala mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NooreQ Napisano 5 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 Kondycyjnie lepiej niz sezon temu, ale to dalej nie to samo co przed choroba;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
joker0106 Napisano 5 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 Artykuł na temat sensu jazdy na rowerze;) przyjemny http://sport-to-zycie.blogspot.com/2011/07/czym-jest-dla-nas-jazda-na-rowerze.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MlodyBarney Napisano 5 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 mam pytanie:D Czy jest jakiś moment kiedy kondycja mówi stop? u mnie nawet nawet na razie trochę ponad 3kkm z tego kilka tras na +100Km i jedna na +150Km ale w planach mam +200km w tym roku:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roweras Napisano 18 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 Czy jest jakiś moment kiedy kondycja mówi stop? Np.jak kilka minut po ruszeniu nie masz siły pedałować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abstinent Napisano 18 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 mam pytanie:D Czy jest jakiś moment kiedy kondycja mówi stop? tak, jest kiedy się przewracasz masz słodko w ustach i jedyne co chcesz to czekoladę i cole Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanvnf Napisano 19 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 Ja mam pytanie do was. Jeżdżę sobie od czasu do czasu raczej dla relaksu. Rower mam typu "cross" (Author HORIZON) - na pewno wiecie o co chodzi i na dystansie przykładowo 40km moja średnia prędkość to ok. 20km/h do 23km/h. Nie mam pojęcia czy to bardzo słabo, czy nie. Miałem rower typu MTB, miałem słabszą prędkość. Typ "cross" jest lepszy bo lżejszy, opony cienkie, do terenu lekkiego też da radę, ale jednak co szosa, to szosa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unibikerka Napisano 19 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 Z taką prędkością średnio jeżdzi się dla ralaksu Nie tyle chodzi o szybkość co o częstotliwość jazdy, jak możesz jeżdzić min 4 x w tyg. to masz szansę cieszyć się dobrym samopoczuciem i niezłą sylwetką. Jak sprawia ci radochę taki styl jazdy- tak trzymaj ,to ma być totalny relax psychiczny i fizyczny. To na ,,raszplunach" MTB jeżdziłeś wolniej niż te 20 km/h? Co to był za MTB ?Ciekawe, bo ja mam od roku MTB i nie mam problemu z rozpędzaniem go,a 20 km/h bez szału,to norma:)Przerabiałam wszystkie typy kół i opon, fakt- na szosie gładkie i jeszcze 28-ki wygrywają z ,,raszplunami" 26, ale w terenie akurat jest inaczej- gdzie liczy się nie tyle szybkość co przyczepność i stabilność ,szczegolnie jak wpadnie się w morze piaszczystej drogi:)Powodzenia. U mnie sezon trwa prawie cały rok, w zimę plecak z łyżwami na plecy, pod sobą rower i jazda na lodowisko, a jak nie, to po samym śniegu jest radocha. Latem staram się łaczyć trzy przyjemności: Rowerem na jazdę konną- tam w teren ,potem po drodze zahaczę o jeziorko i miło się ochłodzę.Po czym rowerkiem do domu.I wiadro kolacji ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanvnf Napisano 19 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 A jaki trening polecacie dla załóżmy początkującego (bo za takiego sie uważam) rowerzysty? Załóżmy codziennie przejechać jaki dystans i jaką średnią prędkość starać się utrzymać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Franio Napisano 20 Lipca 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 Zerknij do działu: Trening rowerowy i zdrowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil05 Napisano 20 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 Hehe, jako taka kondycja jest;))) Na pewno przydała by się lepsza, ale te 30km bez żadnego zmęczenia przejadę:PPP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LoveBeer Napisano 20 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 po 2 latach trenowania - choc zaczalem w dosc juz poznym wieku bo w m3 - zaczynam kolekcjonowac puchary, co ciekawe choc zaczelo sie od mtb juz w pierwszym szosowym starce w petli beskidzkiej takze zapudlowalem tak wiec nie narzekam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roweras Napisano 20 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 Ja już niestety tracę kondycję,nie ma kiedy jeździć i nie będzie,trwa malowanie mieszkania i dopiero w niedzielę zrobimy dłuższy dystans Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.