Skocz do zawartości

[amortyzator tył] SR Suntour Epicon 190

Rekomendowane odpowiedzi

Jeździłem przez jakieś pół roku na tym damperze, tylko w wersji 165mm i wg mnie działał bardzo przyzwoicie (a ważyłem wtedy ok 90kg). Ani razu go nie dobiłem, a pracował całą długością skoku (o ile można o takim czymś mówić przy tak krótkim damperze ;-) ). Miałem wersję z blokadą i regulacją tłumienia powrotu (taki model: http://allegro.pl/damper-suntour-epicon-165mm-i1694913435.html). Oczywiście ciężko mi porównać z innymi bo to był mój pierwszy "full" po przesiadce ze sztywniaka. Ale to głównie praca tego dampera przekonała mnie do pozostania przy amortyzowanej ramie. Z przednim bomberem zgrywał się całkiem fajnie. Ani razu się nie zawiesił, powietrze nigdy nie zeszło (czyli uszczelki trzymały), blokada działała (użyłem może ze 2 razy ;-) ), regulacja tłumienia też (miała bodajże 9 pozycji ale wystarczała). Aha, miałem prosty jednozawias KTM-a ale jakoś specjalnie nie bujało (przynajmniej ja tego nie odczułem).

Jedyny minus to taki, że wentyla, który miał wg producenta być ustawny obrotowo od nowości nie dało się obrócić. No ale nie próbowałem na siłę bo nie miałem problemu z jego dostępem.

michuuu 190 to jest jego długość, w zasadzie nie wiem po co to napisałem :D

beardman dzięki, bardzo ciekawa odpowiedź :) cieszę się że moje przypuszczenia co do tego amorka okazały się trafne :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...