RooSha Napisano 1 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Witam, Zamierzam kupić amortyzator tylny: SR Suntour Epicon 190. Poproszę o kilka opini na temat tego amorka. Czy warto wydać na niego pieniążki czy raczej poszukać coś innego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 1 Lipca 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 A to 190 to co oznacza? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beardman Napisano 1 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Jeździłem przez jakieś pół roku na tym damperze, tylko w wersji 165mm i wg mnie działał bardzo przyzwoicie (a ważyłem wtedy ok 90kg). Ani razu go nie dobiłem, a pracował całą długością skoku (o ile można o takim czymś mówić przy tak krótkim damperze ;-) ). Miałem wersję z blokadą i regulacją tłumienia powrotu (taki model: http://allegro.pl/damper-suntour-epicon-165mm-i1694913435.html). Oczywiście ciężko mi porównać z innymi bo to był mój pierwszy "full" po przesiadce ze sztywniaka. Ale to głównie praca tego dampera przekonała mnie do pozostania przy amortyzowanej ramie. Z przednim bomberem zgrywał się całkiem fajnie. Ani razu się nie zawiesił, powietrze nigdy nie zeszło (czyli uszczelki trzymały), blokada działała (użyłem może ze 2 razy ;-) ), regulacja tłumienia też (miała bodajże 9 pozycji ale wystarczała). Aha, miałem prosty jednozawias KTM-a ale jakoś specjalnie nie bujało (przynajmniej ja tego nie odczułem). Jedyny minus to taki, że wentyla, który miał wg producenta być ustawny obrotowo od nowości nie dało się obrócić. No ale nie próbowałem na siłę bo nie miałem problemu z jego dostępem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RooSha Napisano 1 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 michuuu 190 to jest jego długość, w zasadzie nie wiem po co to napisałem beardman dzięki, bardzo ciekawa odpowiedź cieszę się że moje przypuszczenia co do tego amorka okazały się trafne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 1 Lipca 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Nie zajarzyłem że to nie o przednie chodzi . Ale wtopa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RooSha Napisano 1 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 He he , jakby robili Epicona na przód 190mm to pewnie bym już takiego miał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beardman Napisano 2 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 To nie do końca takie śmieszne. Dziś się dowiedziałem, że robią Epicony ze sztywną osią (QR 15) i skokiem 150mm... Także kto wie co wypuszczą w przyszłym sezonie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RooSha Napisano 3 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 Masz rację, co sezon coś nowego. Nic tylko spać na kasie i co sezon nowości kupować ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.