Jurom7 Napisano 1 Lipca 2011 Napisano 1 Lipca 2011 Witam, Posiadam rower kellys viper sf (2008r), jest w nim amor XCM SR SUNTOUR. Chcialbym go wymienic na cos lzejszego, najlepiej gdyby mialo sprezyny samoutwardzalne. Chcialbym zmiescic sie w 300 zl.
adixtra Napisano 1 Lipca 2011 Napisano 1 Lipca 2011 Ile ważysz i czy używki też wchodzą w grę?? Bo w kwocie 300zł to zarazie mi suntour xcr i dart 2 lub 3 przychodzi do głowy, ale to też nie są amorki dużo lepsze od XCM w pracy.
Jurom7 Napisano 1 Lipca 2011 Autor Napisano 1 Lipca 2011 Uzywki nie wchodza w gre. Jesli chodzi o prace to nie narzekam, ale czasami wydaje sie byc zbyt miekki. Waga interesuje mnie ponizej 2 kg.
Jarek516 Napisano 1 Lipca 2011 Napisano 1 Lipca 2011 Od XCM będzie każdy amortyzator dobry powyżej 200 zł XCM to - prawie amortyzator, SR Suntour XCR Rock Shox Dart 2 W takiej cenie bęzie cieżko znaleźć coś poniżej 2kg.
adixtra Napisano 1 Lipca 2011 Napisano 1 Lipca 2011 XCR uchodzi za dość miękki amortyzator, natomiast dart jest lepszy dla cięższych osób. Podaj swoją wagę ciała, bo jeśli piszesz że XCM jest miękki to XCR może okazać się jeszcze miększy . Jeśli mógłbyś dołożyć trochę to możesz kupić Raidona powietrznego, ale trzeba będzie liczyć się jeszcze z kupnem pompki.
MaroS Napisano 1 Lipca 2011 Napisano 1 Lipca 2011 Nie ma sensu bawić się z xcm na xcr, darta itp. Dołóż do raidona air, można już go dostać za ok 400zł.
Jurom7 Napisano 1 Lipca 2011 Autor Napisano 1 Lipca 2011 Waze niespelna 70 kg, ale czasami zaliczam maly lot (max 3m) i wtedy zamykam tego amora do konca.
adixtra Napisano 1 Lipca 2011 Napisano 1 Lipca 2011 To ci powiem że na ten "mały" lot nie nadaje się żaden z tych amortyzatorów. Zapewne rama jaką posiadasz też za dobrze tego nie znosi. Zainteresyuj się suntourem Duro, ten jest najtrwalszy z w/w.
Jurom7 Napisano 1 Lipca 2011 Autor Napisano 1 Lipca 2011 Widze, ze to troche kosztuje. Moze wystarczyloby wymienic same sprezyny na troche twardsze?
Fenthin Napisano 1 Lipca 2011 Napisano 1 Lipca 2011 Nie warto, wymienisz sprężyny, a niedługo później do wymiany będą nadawały się ślizgi... zabawa bez końca. Inna sprawa, że ten rower nie służy do latania. 3m to na ten sprzęt bardzo dużo.
Grace Napisano 1 Lipca 2011 Napisano 1 Lipca 2011 Ja doradzę tylko SR Suntour Duro 130mm :)Sam mam taki
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.