Skocz do zawartości

[hamulce] klamki LX i v-ki AVID 5

jacekkoz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Posiadam takie klameczki: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=80536556 z jakimis tam hamulcami Tektor. O hamowaniu moge powiedzieć że hamują i to całkiem nieźle.

Ale ze te hamulc3 ida do roweru żony więc zamierzam kupić hamulce AVID 5. Jak to to będzie sie komplecie sprawowało?

Czy będzie odczuwalna różnica jeśl zainwestuję w klamki FR5?

Jacek

Moim zdaniem LX to akurat jedne z mniej udanych klamek...jakos nigdy mi nie lezaly ksztaltem a i lepsze(przy takich samych V-kach)mialem okazje testowac.IMO kup V-ki zamontuj i zobacz ja Tobie bedzie hamowac ten komplet,FR5 to tez nie jakis wypas,na pewno nie sa to SD7,ot takie niezle lekkie klameczki w dobrej cenie B)

Osobiście LXów nie sprawdzałem, ale przechodzilem, przer różne kompinacje klamki+v-ki, między innymi SRAM+alivio, +avidSD5, +altus; tektro+shimano alivio i altus, i powiem, że przy dobrej regulacji nie czułem różnicy w sile hamowania (mowa oczywiście o zmianach klamek). No może te tektro jedynie :closedeyes:, ale dlatego, ze miały luzy i sie gięły:)

Zatem...

Czy będzie odczuwalna różnica jeśl zainwestuję w klamki FR5?

Moim zdaniem nie!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...