Salvin Napisano 30 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 Hej, Mój problem przedstawia się następująco: od dwóch tygodni przy mocniejszym depnięciu na lewy pedał (np. podjazd) coś skrzypi właśnie z okolic korby choć jak wiadomo ramy mają to do siebie, że genialnie przenoszą dźwięki... Za cholerę nie mogę ustalić przyczyny. Pedały XT, PD-M770 kupione na początku sezonu są przesmarowane, przy okazji luzy też skasowane. Korba wyjęta, wyczyszczona, przesmarowana. Podeszwa butów też nie skrzypi bo dźwięk rozprzestrzenia się nawet jak jadę w zwykłych adidasach. Bloki też nie są winne bo sprawdzałem inne i to samo... Dodam też, że skrzypi również jak jadę na stojąco więc sztyca chyba też odpada. Na wrzucie zamieszczam plik dźwiękowy, która przedstawia to nieszczęsne skrzypienie, jakość niska bo nagrywane telefonem: http://w70.wrzuta.pl/audio/9Fwya3iYgTg/glos_001 (p.s. w 15 sekundzie jest dźwięk puknięcia telefonem o ramę ale tym się nie przejmujcie )a samo skrzypienie najlepiej słychać w 20 i 23 sekundzie. Pomóżcie !!! Z góry wielki dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lyndowss Napisano 30 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 Tam gdzie jest połączenie korba-suport? Sprawdzałeś? Mogą to tez być stery. Ja tam nie słyszę żadnych trzasków ani skrzypienia na nagraniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exist Napisano 1 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Może być dużo przyczyn skrzypienia. Spróbuj odkręcić pedały, może piasek się tam dostał. Albo styk kierownicy z mostkiem, to da się sprawdzić w jeździe bez trzymanki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 1 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 U mnie przyczyną stukania/skrzypienia pedałów było zużycie łożysk maszynowych i przez to powstałe luzy. Prawdą jest także stwierdzenie że rama przenosi dźwięki, które w cale nie muszą dochodzić z okolic korby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Haribu Napisano 2 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 Przyczyną skrzypienia może być nawet zacisk tylnego koła. Trzeba wszystko rozłożyć w mak, wyczyścić i nasmarować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
w33bie Napisano 9 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2011 Przyczyna może być potrzaskany suport lub zużycie łożysk maszynowych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salvin Napisano 11 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 Mały update z mojej strony z mojej strony. Okazało się że winne były luźne szprychy w tylnym kole. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 11 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 Rama przenosi dźwięki i potem nie wiadomo skąd dochodzą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.