Skocz do zawartości

[korba?] skrzypi lewe ramię

Rekomendowane odpowiedzi

Hej,

Mój problem przedstawia się następująco: od dwóch tygodni przy mocniejszym depnięciu na lewy pedał (np. podjazd) coś skrzypi właśnie z okolic korby choć jak wiadomo ramy mają to do siebie, że genialnie przenoszą dźwięki... Za cholerę nie mogę ustalić przyczyny. Pedały XT, PD-M770 kupione na początku sezonu są przesmarowane, przy okazji luzy też skasowane. Korba wyjęta, wyczyszczona, przesmarowana. Podeszwa butów też nie skrzypi bo dźwięk rozprzestrzenia się nawet jak jadę w zwykłych adidasach. Bloki też nie są winne bo sprawdzałem inne i to samo... Dodam też, że skrzypi również jak jadę na stojąco więc sztyca chyba też odpada.

Na wrzucie zamieszczam plik dźwiękowy, która przedstawia to nieszczęsne skrzypienie, jakość niska bo nagrywane telefonem: http://w70.wrzuta.pl/audio/9Fwya3iYgTg/glos_001 (p.s. w 15 sekundzie jest dźwięk puknięcia telefonem o ramę ale tym się nie przejmujcie :P)a samo skrzypienie najlepiej słychać w 20 i 23 sekundzie.

Pomóżcie !!!

Z góry wielki dzięki :)

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...