Skocz do zawartości

[Mostek] nie mogę odkręcić

Faraday

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Przy kupnie roweru miałem wymieniany mostek na jakiegoś accenta. Chcę go teraz wymienić ponownie, lecz nie mogę go w ogóle odkręcić - w serwisie chyba przesadzili z siłą dokręcenia śrubek. Jedną śrubkę już niestety "wyrobiłem" i nie ma możliwości jej normalnie odkręcić. Reszta śrubek ani drgnie. Bardzo zależy mi na wymianie i nie wiem jak sobie poradzić...

Napisano

W takim wypadku pozostaje Ci tylko rozwiercenie śruby. Chyba, że nie zależy Ci na mostku to kątówka, tylko przy drugiej opcji ostrożnie z rurą sterową.

Napisano

A jak mam rozwiercić śrubę, żeby "wyszła"?

JAk rozwiercisz "łeb" śruby to powinno puścić. Później śrubokrętem albo czymś powinna się lekko wykręcić.

Napisano

A przy odkręcaniu kolejnych śrubek musisz użyć bardzo dobrego klucza żebyś innych śrubek nie rozwalił!Jeżeli użyjesz tego samego może być podobnie jak z tą.Musisz znaleźć klucz z twardego stopu ponieważ jeżeli użyjesz miękkiego to się pościera i zrobić się na nim ostre zadziory które rozwalą kolejną śrubkę.

pozdrawiam!!!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...