Faraday Napisano 30 Czerwca 2011 Napisano 30 Czerwca 2011 Witam Przy kupnie roweru miałem wymieniany mostek na jakiegoś accenta. Chcę go teraz wymienić ponownie, lecz nie mogę go w ogóle odkręcić - w serwisie chyba przesadzili z siłą dokręcenia śrubek. Jedną śrubkę już niestety "wyrobiłem" i nie ma możliwości jej normalnie odkręcić. Reszta śrubek ani drgnie. Bardzo zależy mi na wymianie i nie wiem jak sobie poradzić...
mrkura Napisano 30 Czerwca 2011 Napisano 30 Czerwca 2011 W takim wypadku pozostaje Ci tylko rozwiercenie śruby. Chyba, że nie zależy Ci na mostku to kątówka, tylko przy drugiej opcji ostrożnie z rurą sterową.
Faraday Napisano 30 Czerwca 2011 Autor Napisano 30 Czerwca 2011 A jak mam rozwiercić śrubę, żeby "wyszła"?
mrkura Napisano 30 Czerwca 2011 Napisano 30 Czerwca 2011 A jak mam rozwiercić śrubę, żeby "wyszła"? JAk rozwiercisz "łeb" śruby to powinno puścić. Później śrubokrętem albo czymś powinna się lekko wykręcić.
juri95 Napisano 30 Czerwca 2011 Napisano 30 Czerwca 2011 A przy odkręcaniu kolejnych śrubek musisz użyć bardzo dobrego klucza żebyś innych śrubek nie rozwalił!Jeżeli użyjesz tego samego może być podobnie jak z tą.Musisz znaleźć klucz z twardego stopu ponieważ jeżeli użyjesz miękkiego to się pościera i zrobić się na nim ostre zadziory które rozwalą kolejną śrubkę. pozdrawiam!!!
mrkura Napisano 30 Czerwca 2011 Napisano 30 Czerwca 2011 I jeszcze jedna sprawa- pamiętaj, że mostek i inne klamory w rowerze to nie koła samochodowe i dokręcaj z czuciem.
Faraday Napisano 30 Czerwca 2011 Autor Napisano 30 Czerwca 2011 Dzięki! A czy gdybym poszedł do serwisu, myślicie, że oni by mi rozwiercili te śrubki?
nanek3 Napisano 30 Czerwca 2011 Napisano 30 Czerwca 2011 Do serwisu możesz iść spokojnie, oni mają swoje sposoby i nic poza śrubą nie powinno ucierpieć
Faraday Napisano 30 Czerwca 2011 Autor Napisano 30 Czerwca 2011 Ok to robię wycieczkę do serwisu A jaki moglibyście mi polecić nowy mostek do Hexagona V3?
Fenthin Napisano 30 Czerwca 2011 Napisano 30 Czerwca 2011 Proponuję coś od Accenta. Pytanie jaki masz budżet i jakie mają być wymiary mostka.
Faraday Napisano 30 Czerwca 2011 Autor Napisano 30 Czerwca 2011 Nie znam się na tym, mogę powiedzieć tylko, że chcę aby pasował dobrze do mojego rowerku Co do budżetu to 50 z przesyłką
Piksel Napisano 30 Czerwca 2011 Napisano 30 Czerwca 2011 Za 5 dych może uda się znaleźć jakiegoś używanego boplighta.
Fenthin Napisano 30 Czerwca 2011 Napisano 30 Czerwca 2011 A po co wysyłka? Do wyboru do koloru, Kielce: Velo Każdy z tych sklepów spokojnie sprowadzi dany mostek jeśli tylko będzie na stanie. Mostki są TUTAJ Coś wybierzesz.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.