stefanX Napisano 30 Czerwca 2011 Napisano 30 Czerwca 2011 Może ktoś wie, gdzie kupię gąbki które znajdują się w sprężynie powietrznej RS Reba? Jedna gąbka jest na tłoku, tuż pod oringiem, a druga, w otworze korpusu komory negatywnej. W sklepach internetowych dostępne sa jedynie oringi, uszczelki kurzowe, bądź całe sety sprężyny powietrznej (~60$). Samych gąbek nie znalazłem, więc będę wdzięczny za namiary na źródło. jeszcze jedna sprawa odnośnie serwisowania reby. Zdziwiło mnie, że cały olej znajdujący się w sprężynie powietrznej był w komorze negatywnej. A na pewno przy poprzednim serwisie olej nalewałem do pozytywnej. Sprężyna trzyma powietrze bez żadnych ubytków. powietrze nie uchodzi również w kierunku: pozytywna --> negatywna. Powinienem się tym martwić?
tobike Napisano 1 Lipca 2011 Napisano 1 Lipca 2011 co się stało z gąbkami że chcesz je wymienić? jeśli są tylko brudne to słyszałem że większość posiadaczy myje je w ciepłej wodzie z płynem do naczyń, jeżeli poziom oleju w komorze - się zwiększył to oring przepuścił, a jeśli w - jest taki sam poziom to pewnie podczas pompowania i spuszczania powietrza uciekło z komory +
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.