19MICHELIN93 Napisano 30 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 Witam, ostatnio coraz częściej myślę o wymianie amorka, ponieważ jeżdżę teraz maratony na RST GILA PLUS który jako tako działa ale jest strasznie ciężki. Dużo szukałem na allegro gdzie najtańsze i najlżejsze amorki to właśnie Axon i Epicon. Dużo moich znajomych używa Epicona i chwalą go sobie. Ale ja zastanawiam się również nad axonem, ponieważ jest lżejszy. Niestety moge porównać tylko na danych 'papierkowych'. Więc jak z tym Axonem?? Odbiega działaniem od Epicona?? A może jakieś inne propozycje do 800 zł?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adis001 Napisano 30 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 W tej cenie to szukałbym reby/sida Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NooreQ Napisano 30 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 Epicona 2011 rld moge polecic z czystym sumieniem, jest rownie sztywny co drozsze modele sida czy manitou. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adixtra Napisano 30 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 Ja też mogę polecić epicona jeśli chcesz trochę zaoszczędzić. Dobrze wybiera nierówności a dzięki goleniom 32mm jest sztywny. Axon stoi wyżej w hierarchii suntoura, więc powinien być teoretycznie lepszy (jest na pewno lżejszy od epicona). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
19MICHELIN93 Napisano 30 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 W tej cenie to szukałbym reby/sida Rebe znalazłem ale na aukcji i nie wiem jak skoczy ta cena, sida bym kupił ale używke a zależy mi na nówce. Epicona ma wielu znajomych i są z niego zadowoleni, ale mam możliwość kupienia jak to opisaliście amorka wyższej hierarchii, ale warto?? ma może ktoś porównanie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek516 Napisano 1 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Wziałbym tego używanego SIDa ponieważ jest dużo lepszy nawet od nowego Epicona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
19MICHELIN93 Napisano 2 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 ale słyszałem że sid wymaga serwisu co pół roku bo koleżka ma. a epicon nie jest taki zły z tego co jeździłem. a jeżlei jakiegoś RC to może Rebe?? ostatnio na allegro znalazłem za 750 prosto z roweru nowego. co byscie o tym powiedzieli?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek516 Napisano 2 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 Reba też jest bardzo dobra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciejski Napisano 2 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 Podepnę się, wie ktoś czy w Epiconach 2010 i 2011 możliwa jest zmiana skoku tak jak w 2007/2008 i 2009? Jeśli tak to w jakich granicach? Traci się gwarancję jeśli zrobi się to własnoręcznie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NIEDZWIADEK Napisano 3 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 Bierz tego EPICONA za tą cenę masz nówkę z gwarancją roczną ale jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkowiec1929 Napisano 3 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 Nie chcę zakładać nowegu tematu , kolega jest zainteresowany , więc pewnie ogarnia. Wie ktoś, gdzie można kupić Epicon'a z pivotami ? Bo przeszukałem allegro , sklepy rowerowe i wszystkie amorki bez pivotów. Znalazłem jedynie rocznik 2008 ale on wazy 1975g. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crazyk Napisano 3 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 Podepnę się, wie ktoś czy w Epiconach 2010 i 2011 możliwa jest zmiana skoku tak jak w 2007/2008 i 2009? Jeśli tak to w jakich granicach? Traci się gwarancję jeśli zrobi się to własnoręcznie? Jest możliwa i prosta, trwa to z 5minut. Gwarancji nie powinieneś stracić. Chyba, że ukręcisz tam jakąś śrubę itd (raczej nic nie można tam zepsuć). Jaki zakres trudno mi powiedzieć. Na pewno 80, 100, 120. Więcej chyyba też można. Na stronie suntora masz nawet tutorial jak to zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciejski Napisano 3 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 Tutorial jest ale właśnie do roczników 2007/2008 (SF7/SF8) i 2009 (SF9). Pytam, bo mogła się zmienić konstrukcja. Arkowiec1929, zapytaj tutaj http://ctbike.pl/suntour-amortyzator-epicon-2011-lod-100m.html niby jest na zamówienie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaroS Napisano 3 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 Ja zamawiałem w CTbike'u i już ich nie mieli oraz nie mają jak sprowadzić, jednak zaproponowali mi wersję RLD za 620zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crazyk Napisano 3 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 utorial jest ale właśnie do roczników 2007/2008 Nie tylko. Film z tytułem "Convert travel of Axon & Epicon" tyczy się właśnie nowszych modeli. Zmienia się podobnie, jednak inaczej się rozbiera sam amortyzator. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciejski Napisano 3 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 Opierałem się na tym co piszą na początku filmu Sam nie dotykałem żadnego Axona/Epicona, dlatego pytam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciejski Napisano 5 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 A wie ktoś z Was gdzie można dorwać Epicona pod tarczówki (najchętniej LOD białego) w miarę normalnej cenie? Wszędzie albo >600zł (roczniki 2009-2010) albo z pivotami :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaroS Napisano 5 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 550 za 2010 http://allegro.pl/amortyzator-suntour-epicon-lod-100mm-i1696739380.html i czarny. Cięzko będzie nówkę taniej kupić bo ceny epiconów poszły w górę w tym sezonie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciejski Napisano 5 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 Z dostępnością tych amortyzatorów jest tragedia. Nikt nie ma i nie wie kiedy będzie. ps. Wie ktoś może jak jest z gwarancją Suntour? Na ebay'u jest dużo Epiconów ale ciekawe czy gwarancja jest międzynarodowa czy nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kociaras Napisano 16 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2011 ZA 550 zl kupisz Epikona LOD a za 650 RLD kupowalem miesiac temu i według mnie nie ma co przepłacać za AXONA róani sie tylko wagowa od pikona a kultura pracu jest taka sama Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
19MICHELIN93 Napisano 9 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 9 Września 2011 ja kupiłem axona jednak bo epiconów nie było:p na razie nie montowałem ale mam nadzieje ze nie przepłaciłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.