Skocz do zawartości

[Amortyzator] Epicon R.L.D. 100mm 2011 czy Axon R.L.D. 100mm 2011

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

ostatnio coraz częściej myślę o wymianie amorka, ponieważ jeżdżę teraz maratony na RST GILA PLUS który jako tako działa ale jest strasznie ciężki. Dużo szukałem na allegro gdzie najtańsze i najlżejsze amorki to właśnie Axon i Epicon. Dużo moich znajomych używa Epicona i chwalą go sobie. Ale ja zastanawiam się również nad axonem, ponieważ jest lżejszy. Niestety moge porównać tylko na danych 'papierkowych'. Więc jak z tym Axonem?? Odbiega działaniem od Epicona?? A może jakieś inne propozycje do 800 zł??

W tej cenie to szukałbym reby/sida

Rebe znalazłem ale na aukcji i nie wiem jak skoczy ta cena, sida bym kupił ale używke a zależy mi na nówce.

Epicona ma wielu znajomych i są z niego zadowoleni, ale mam możliwość kupienia jak to opisaliście amorka wyższej hierarchii, ale warto?? ma może ktoś porównanie??

ale słyszałem że sid wymaga serwisu co pół roku bo koleżka ma. a epicon nie jest taki zły z tego co jeździłem. a jeżlei jakiegoś RC to może Rebe?? ostatnio na allegro znalazłem za 750 prosto z roweru nowego. co byscie o tym powiedzieli??

Podepnę się, wie ktoś czy w Epiconach 2010 i 2011 możliwa jest zmiana skoku tak jak w 2007/2008 i 2009? Jeśli tak to w jakich granicach? Traci się gwarancję jeśli zrobi się to własnoręcznie?

Jest możliwa i prosta, trwa to z 5minut. Gwarancji nie powinieneś stracić. Chyba, że ukręcisz tam jakąś śrubę itd (raczej nic nie można tam zepsuć). Jaki zakres trudno mi powiedzieć. Na pewno 80, 100, 120. Więcej chyyba też można. Na stronie suntora masz nawet tutorial jak to zrobić.

utorial jest ale właśnie do roczników 2007/2008

Nie tylko. Film z tytułem "Convert travel of Axon & Epicon" tyczy się właśnie nowszych modeli. Zmienia się podobnie, jednak inaczej się rozbiera sam amortyzator.

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...