Herodot Napisano 30 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 Witajcie, Pracuję nad ulepszeniem hamulców (obecnie Tektro Novela, mechaniczne tarczowe). Zamówiłem już klocki UNEXA, a teraz myślę nad zmianą klamek (obecnie są najprostsze TEKTRO z plastikową klamką). Myślę nad zakupem Tektro Quartz MT 4.0 ---> link Tektro Quartz MT 4.0. Optycznie po prostu mi się najbardziej podobają, a przy okazji są tańsze. Porównywalne AVIDA to klamki z grupy Speed Dial, które mi się mniej podobają, a przy okazji cena jest wyższa. Czy warto? W sensie że nie interesuje mnie sama waga części, tylko jakość ich wykonania i sposób działania. A może w ogóle nie warto zakładać klamek z dodatkową regulacją wybierania linki i lepiej kupić AVIDY FR5? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 30 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 A może w ogóle nie warto zakładać klamek z dodatkową regulacją wybierania linki i lepiej kupić AVIDY FR5? Czy warto czy nie zależy tylko i wyłącznie od twoich preferencji należy zadać sobie pytanie czy potrzebuję tej modulacji. Według mnie bez problemu można używać klamek Avida FR5 i nie warto dopłacać do SD7, zasada działania taka sama tyle że SD7 mają modulację i tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Herodot Napisano 30 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 Czy warto czy nie zależy tylko i wyłącznie od twoich preferencji należy zadać sobie pytanie czy potrzebuję tej modulacji. Nigdy nie miałem takich klamek, więc trudno mi sobie wyobrazić różnicę... Wychodziłem z ogólnej zasady, że lepsze jest wrogiem dobrego, więc lepiej kupić klamki z regulacją niż bez... Ale może nie mam racji. Na czym polega, w praktyce, różnica? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.