Skocz do zawartości

[amortyzator] DH, dirt do Kross'a Sign DS

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

szukam amoru do roweru Sign DS kwota to max 1500zł.

Amortyzator miałby przeznaczenie do DH oraz troche dirtu.

Najlepiej, aby miał duży skok.

Napisano

Co do amortyzatora o skoku 200mm: Wejść to wejdzie , ale strach na tym jeździć żeby główka nie odpadła :icon_mrgreen:

Jestem tego samego zdania jak kalin20 , RS Pike będzie tu najlepszym rozwiązaniem. Na DH ustawisz sobie skok 145mm , a na dirt niżej :thumbsup:

Napisano

Tak jak powiedzieli koledzy wcześniej - wejść wejdzie, ale według mnie dwupułka do Signa to słabe rozwiązanie. Po pierwsze za duże obciążenie na główce, po drugie, nijaka geometria. Wydaje mi się, że podoba Ci się ten amortyzator bo jest duży, masywny, ale zapewniam, że z w połączeniu z Signem nie doświadczysz przyjemności z jazdy.

Ja osobiście pod Signa miałem włożonego Duroluxa (link), którego nowego, z gwarancją dostaniesz w Eurobike'u. Zmieniłem ramę, a amorek nadal śmiga - nie narzekam. Regulacja 140-180 mm, nie najgorsza praca.

Zależy czy chcesz mieć nowy amortyzator czy używany. Jak używka to popatrz na RS Domaina, Marzocchi 55/66.

Napisano

junior wejdzie, ale rama po 2 skokach pęknie przy główce, nie warto.

Jeśli juz tak naprawde uparłeś nie na rower dh to zmień rame i wtedy pakuj tam juniora czy nawet 888 ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...