manio49 Napisano 9 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2006 Witam. No i stanąłem przed wyborem obręczy Musi być mocna bo i ja mało nie ważę Do XC poprostu Oto propozycje: - DH19 - ZAC 2000 No. Szczerze pisząc to bardziej mi się widzi rigida. Tańsza, wygląda na mocną. Te 60 gram mi szczerze obojętne Napiszcie co byście wybrali Pozdrawiam i proszę o odpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin5611 Napisano 9 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2006 Witam Mam w piwncy jeszcze koła na piatach lx i obręczeach rigida zac2000 i co moge powiedziec wielka kupa... pomimo dorego zaplecienia i naciągu szprych centra robiła się po 200km jazdy po asfalcie... do do dh19 sam mialem sobie takie kupic ale wybralem dm24:) do xc troche ciezkie ale chociaz pancerne... jak dla mnie z tych dwoch propozycji to tylko dh19.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo_jacek Napisano 10 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 Witam Mam w piwncy jeszcze koła na piatach lx i obręczeach rigida zac2000 i co moge powiedziec wielka kupa... pomimo dorego zaplecienia i naciągu szprych centra robiła się po 200km jazdy po asfalcie... do do dh19 sam mialem sobie takie kupic ale wybralem dm24:) do xc troche ciezkie ale chociaz pancerne... jak dla mnie z tych dwoch propozycji to tylko dh19.... Zgodze się tez mialem te obrecze i wg mnie to kibel.. cokolwiek tylko nie to :] U mnie lepiej sprawowalo sie koło noname za 45zl bo sie nie centrowało tak jak to .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manio49 Napisano 10 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 Okay. Teraz inaczej Czy naprawde poczuję różnice w oporze gdy wezmę DM 24 w porównaniu z DH19? Chodzi o tył... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 10 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 ja mam DH19/Novatec i Richman na obu kołach, waże 68kg i sądze ze te koła do XC bedą mi słyżyły przez wiele lat, na razie jeszcze na nich nie jeździłem., a wydaje mi sie ze na pewno nie ma jakiejs wielkiej różnicy w oporach miedzy DM24 a DH19, to kup Sun Rims Rhyno Lite XL, tez chyba mocna obrecz, a nawet nie taka cięzka, całyczas chciałem na nich składac koła, ale trafiło sie okazyjnie kupic te ktore mam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin5611 Napisano 10 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 Ciezko to powiedziec... Zalezy czego oczekujesz itd... Ja jezdze XC i mam wlasnie kola na dm24... i jestem bardzo zadowolony... jezdzi mi się lzej niz na starych kolach (tam mialem piasty lx) tutaj piasty na maszynowkach.. na pewno częsciowo wadą jest ich waga ale kiedys jezdzilem na ciezkich oponach 700-800g teraz conti ktore są w granicach 500g więc i tak jestem na +..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 10 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 o właśnie, mi sie wydaje ze to głównie zależy od opon, zawsze mozna duzo powietrza napąpować zeby sie lżej jechało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.