Skocz do zawartości

[rowery] Kelly's FLOWN , Merida 300D, CUBE XMS

dariusz30

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Jak w tytule zastanawiam się nad tymi trzema rowerumi:

http://www.rowerymerida.pl/produkt10/one-twenty-300-d-rower-merida.html

http://www.rowery-cube.pl/?Rower_Cube_XMS,10831

http://kellysbike.com/index.php?id=pl_product&product_id=24363&countries_id=170&countries_name=pl&cat_id=269&subcat_id=270

zaznaczam , że nie jeżdzę wyczynowo właściwie to więcej czasu spędzam na ścieżkach leśnych i rowerowych, ale ja wszystko kupuję trochę na wyrost bo może za chwilkę okazać się, że będzie mi to potrzebne. nie biorę pod uwagę HT chcę fulla. Proszę o pomoc który rowerek mam wybrać.

Napisano

Po 1, sam od dlugiego czasu uzywam kellysa i rama jest wykonana dosc dobrze.

Po 2, przerzutki slx sam uzywam i jestem w pelni zadowolony, damper ROCK SHOX Ario rowniez ma dobre opinie, z przodu masz ROCK SHOX recon- chały nie ma.

Po 3, jedynym problemem moga byc hamulce, w ktorych tloczki lubia sie blokowac(poczytaj o nich na forum), jezeli jednak odpowiednio o nie zadbasz bedzie ok.

Po 4, jestem fanem marki.

Pozdrawiam;)

EDIT

Merida ma chyba gorszy jakosciowo widelec, wiec pozostaje Ci do wyboru cube lub kellys. Poczekaj na opinie reszty, jak mowilem ekspertem w dziedzinie nie jestem:P

Napisano

A ja na twoim miejscu wziął bym tańszego CUBE z lepszym amortyzatorem, Manitou Minute i za 700 zł które by zostały zakupił bym hamulce Shimano SLX, lub zaczął składać jakieś koła :)

W CUBE też masz lepszą przerzutke z przodu i manetki SLX :)

Ale to taka moja opinia

Napisano

@up, w sumie masz racje, nie doczytalem do konca opinii o tych amortyzatorach w cube, a faktycznie tez sa niezle ... Na heblach slxach ten rower bylby swietny.

• 2 tygodnie później...
Napisano
Wybór padł na Cube XMS , mam nadzieje że udana inwestycja

A przymierzałeś się chociaż do tych rowerów, bo akurat mają zupełnie różny charakter, inny skok amortyzacji, inaczej się na nich siedzi i jeździ. ;)

Cube ma lepszy amortyzator niż Kellys ? a co o tym świadczy ? :blink:

Napisano

tak jak przedmowca napisał, osprzęt to nie wszystko, najwazniejszy jest komfort jazdy, najlepiej by było abyś sie dosiadł kazdego, chyba ze chcesz juz bardzo cube'a to chociarz na nim sie przejedz/dosiądź :icon_wink:

Napisano

w ramach wyjaśnień:

kupiłem i już mam i jeździłem, dla mnie bardzo wygodny chyba nawet bardziej niż poprzedni unibike.

Nie dałem się otumanić sprzedawcy bo nie należę do takich osób , kieruje się własnymi przekonaniami i oczywiście opiniami na forach internetowych , to wszystko zbieram do kupy i wyciągam informacje.

CUBE ponieważ:

dostałem dobrą cenę myślę że 4200 za taki rowerek tno dobra cena,

fajnie wygląda

ma fajny osprzęt

dla mnie wygodny

PS

jak ktoś poszukuje produktów SHIMANO to zapraszam , mam naprawdę fajne dojście i chętnie pomogę kolegą zaoszczędzić, oczywiście towar legalny z polskiej dystrybucji z fakturą i gwarancją

Napisano

Taa, widzę, że podałeś w kolejności co było najważniejsze :

fajnie wygląda

ma fajny osprzęt

dla mnie wygodny

Napisano

Taa, widzę, że podałeś w kolejności co było najważniejsze :

fajnie wygląda

ma fajny osprzęt

dla mnie wygodny

nie rozumiem czemu poddajesz to analizie, nie wszyscy są pasjonatami i czynnie uprawiają sport, niektórzy najzwyczajniej w świecie chcą mieć dobry rower a kolejność którą podałem jest przypadkowa , wszystkie te cechy są dla mnie ważne więc jak miałem to napisać. Człowiek wchodzi na to forum aby uzyskać pomoc a nie byś krytykowanym przez starych forumowiczów za to czym się kieruje. Chciałem mieć rowaer na fullu dla własnej wygody a ten wydał mi się najbardziej godny uwagi i w atrakcyjnej cenie porównując osprzęt meridy, czy kelly`sa. Druga sprawa to rama ,gdzie cube zbierał dobre opinie na forach. Więc zanim skrytykujesz, pomóż, albo zastanów się czym kieruje się zainteresowany kupnem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...