Skocz do zawartości

[koła] Mavic Crossride vs Mavic Crosstrail

boleek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Po-spekulujmy

Wybór dla 85kg amatora MTB (bez startów w maratonach puki co - w przyszłości kto wie?). Chciałbym wybrać optymalnie biorąc pod uwagę 3 zmienne: cenę - lekkość toczenia - pancerność. Czy dopłacając do Treili dostanę większą sztywność/wytrzyałość czy tylko niższą masę. Nigdy nie miałem koła mtb o ilości szprych poniżej 32 no i mam obawy.

Pozdrawiam

BTW - za co mogę mieć te 10 % ostrzeżeń??

Napisano

jechałem na Crosstrail i przednie koło przy sprincie pływało chyba ze fox jest mniej sztywny od sida xx

a nie mam takiego uczucia przy swoich kołach na ztr

a tak na serio to lepiej poskładać koła i bedzie lzej i sztywniej

Napisano

Ok - czyli bez rewelacji te Crostraile - Crossridy będą rozsądnym zakupem ??(jest szansa że trwalszym ??- bo nie wiem z czym jje się ten maxtal)???

No i już mam 20%

Mam crossridy, ważę 83kg i nie czuje by coś mi pływało. Toczą się jak masło, ale z masła nie są, fajne wyglądają i kosztują ok.600zł. Dla mnie bomba.

A dzieje się coś z szprychami - zrywają się??

Napisano

Nic. Przejechałem na nich dopiero ok 1400km, po mieście, szosie, lesie, parki, górki itp. Teren zróżnicowany i nie ma z nimi problemów. Na początku sie obawiałem - 24 szprychy może być słabo, ale wszystko gra.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...