boleek Napisano 29 Czerwca 2011 Napisano 29 Czerwca 2011 Po-spekulujmy Wybór dla 85kg amatora MTB (bez startów w maratonach puki co - w przyszłości kto wie?). Chciałbym wybrać optymalnie biorąc pod uwagę 3 zmienne: cenę - lekkość toczenia - pancerność. Czy dopłacając do Treili dostanę większą sztywność/wytrzyałość czy tylko niższą masę. Nigdy nie miałem koła mtb o ilości szprych poniżej 32 no i mam obawy. Pozdrawiam BTW - za co mogę mieć te 10 % ostrzeżeń??
pawelsystem Napisano 29 Czerwca 2011 Napisano 29 Czerwca 2011 jechałem na Crosstrail i przednie koło przy sprincie pływało chyba ze fox jest mniej sztywny od sida xx a nie mam takiego uczucia przy swoich kołach na ztr a tak na serio to lepiej poskładać koła i bedzie lzej i sztywniej
tobo Napisano 29 Czerwca 2011 Napisano 29 Czerwca 2011 Crosstraile nie mają opinii sztywnych kół. Pamiętam test w niemieckiej prasie, wypadły pod tym względem słabo.
stefan2810 Napisano 29 Czerwca 2011 Napisano 29 Czerwca 2011 Mam crossridy, ważę 83kg i nie czuje by coś mi pływało. Toczą się jak masło, ale z masła nie są, fajne wyglądają i kosztują ok.600zł. Dla mnie bomba.
boleek Napisano 29 Czerwca 2011 Autor Napisano 29 Czerwca 2011 Ok - czyli bez rewelacji te Crostraile - Crossridy będą rozsądnym zakupem ??(jest szansa że trwalszym ??- bo nie wiem z czym jje się ten maxtal)??? No i już mam 20% Mam crossridy, ważę 83kg i nie czuje by coś mi pływało. Toczą się jak masło, ale z masła nie są, fajne wyglądają i kosztują ok.600zł. Dla mnie bomba. A dzieje się coś z szprychami - zrywają się??
stefan2810 Napisano 30 Czerwca 2011 Napisano 30 Czerwca 2011 Nic. Przejechałem na nich dopiero ok 1400km, po mieście, szosie, lesie, parki, górki itp. Teren zróżnicowany i nie ma z nimi problemów. Na początku sie obawiałem - 24 szprychy może być słabo, ale wszystko gra.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.