Skocz do zawartości

[suport] press fit? BB89?

lama81

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej, właśnie zmieniam ramę na TREK 8500.

Mimo, że mnie sprzedawca zapewniał, że korba HollowtechII będzie pasować (niespodzianka)... korba nie pasuje.

Mam w chwili obecnej standardową korbę HT2 Shimano XT.

Mufa w TREK 8500 ma szerokość 89mm.

Czy jedyne co muszę zrobić, to zakupić odpowiedni wkład? Stara korba wtedy będzie pasować?

Chcę zakupić ten wkład, bo wygląda mi na to, że to właśnie o to chodzi:

Deore XT Press Fit SM-BB91-41A

zna się ktoś na tym?

Napisano

tak ten wkład pasuje ja go dostałem z rowerem a używam z xt 770 w giancie anthemie 2011

rewelacja, dzięki za pomoc!

tylko się dopytam - normalnie korba ma mniejsza szerokość. Nie będzie za krótka na tak szeroką mufę?

Napisano

powinna pasować u siebie nie mierzyłem szerokości ale z tego co się orientuję to szerokość mufa+ suport powinna być ta sama co w przypadku starych suportów pod HT II jak będziesz chciał to jutro ci zmierżę

Napisano
Hej, właśnie zmieniam ramę na TREK 8500.

Mimo, że mnie sprzedawca zapewniał, że korba HollowtechII będzie pasować (niespodzianka)... korba nie pasuje.

To jakaś używka ? , (nowa rama ma łożyska w zestawie - do tego stery, gwiazdka sterów, opaski zaciskowe , plastikowe "przelotki" na pancerz), wsadzasz łożyska i suport HT2 pasuje ;) (2 tygodnie temu właśnie robiłem taką przekładkę)

Napisano

Panowie, ogromne dzięki za odpowiedzi. Jest to nówka sztuka, ale nie dostałem łożysk. Wszystko inne dostałem, ale łożysk nie.

Zakupiłem już ten suport i czekam. Mam nadzieję, że wszystko spasuje :)

Rower czeka w serwisie ze wszystkimi częściami, jutro podejdę żeby sprawdzić, czy przypadkiem w workach nie zapodziały się łożyska, bo nie dam sobie ręki urwać czy ich tam nie było..

dzięki jeszcze raz!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...