Basiq Napisano 29 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 Witam, Po mimo znacznego przebiegu km na rowerze jeszcze nigdy nie zdarzyło mi się modyfikować tylnego koła. W zeszłym roku zakupiłem obręcz Mavic En 521 Disc do piasty Alivio - wczoraj kopnął mnie zaszczyt i w prezencie dostałem piastę tylną Deore XT FH-M756, którą mam zamiar założyć i tutaj nasuwa się moje pytanie... czy przy takiej okazji warto wymienić szprychy z seryjnych Mach1 18/0 Stainless 2.0j jeśli nie zmusi mnie do tego przejście z jednej piasty na drugą. Ich przebieg to ok 2kkm. Jeśli warto to jakie polecacie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 29 Czerwca 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 Jeśli średnica kołnierzy w obu piastach jest taka sama i zaplot będzie po staremu możesz zostawić szprychy. Moje szprychy (DT) przetrwały już jedną wymianę piasty i dwie wymiany obręczy, mają grubo ponad 5tys. przejechane i jeżdżą dalej . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Basiq Napisano 29 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 A jaka jest szansa na to, że kołnierze i zaplot będzie taki sam ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 29 Czerwca 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 Piszesz że dostałeś piastę XTka, więc masz w posiadaniu obie. Bierzesz suwmiarkę i mierzysz . Co do zaplotu to od Ciebie zależy czy wybierzesz przy budowie koła taki jak masz teraz, czy będziesz chciał mniej/więcej krzyży. Jak masz obecnie na 3 krzyże proponuję zostawić, to najbardziej uniwersalny sposób. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.