Skocz do zawartości

[Rower]Merida Matts TFS XC 100-V

Desmond

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jaki styl jazdy?

Dla tego modelu to dobra cena. Nic wiele lepszego na rynku w tej kwocie nie znajdziesz. Solidna rama. Pod rozbudowę nie najgorszy, tyle że na 8 rzędach choć to nie musi być wadą.

Jeżeli coś ci się w nim nie podoba a po jego ew. zakupie miałbyś od razu wymieniać jakieś części to od razu celuj w wyższy model, który najlepiej sprosta Twoim wymaganiom.

Napisano

Styl jazdy XC, chociaż ewentualnie chciałbym dokupić w późniejszym czasie jakieś koła + opony na szosę, bo na rower szosowy mnie nie stać, a nie ukrywam, ze w szosowych maratonach rowniez chcialbym startować...

A co proponujesz innego w podobnej cenie?

Napisano

Ta Merida 100V jest naprawdę w wyjątkowo godnej cenie i ciężko byłoby wskazać coś lepszego lub równie dobrego w podobnym przedziale cenowym. Chyba, że jesteś w stanie wyłożyć nieco więcej niż te 1300,-, wówczas szukamy dalej.

Napisano

Wart polecenia jest Unibike i to na niego bym stawiał, jednakże jeśli chciał byś coś markowego to giant lub cube.

Z premedytacją wybrałem wszystko na Vkach bo tarcze w tej cenie niosą wiele do życzenia;)

Napisano

Jestem coraz bardziej za tym unibikem, ale ta rama mnie troche nie przekonuje...taka dosyć cienka się wydaje na pierwszy rzut oka.

Napisano

Zawsze masz alternatywę - końcowy wybór należy do Ciebie, my Ci możemy jedynie podpowiedzieć. Masz tutaj jeszcze dwie opcje Author i Merida. Jednak ja jeśli stałbym przed takim wyborem wziął bym unibike...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...