rozbujnik Napisano 28 Czerwca 2011 Napisano 28 Czerwca 2011 Witam, potrzebuję zmienić koło w swoim rowerze, ponieważ chcę zmienić hamulce na tarczowe. Koło oczywiście 26", jedyna rzecz, na której mi zależy, to to żebym na razie został przy tej oponie, którą posiadam, ponieważ jest w dobrym stanie, a kasy nie za bardzo mam na dodatkowe wydatki... Nie wiem, czy ma to znaczenia, ale są to chyba opony - WTB VelociRaptor, 26x2,10", a rower Schwinn mesa gs. Z innego wątku (o hamulcach) doradzali mi koło pod kasetę, kapslowane...cokolwiek by to miało oznaczać... . Generalnie nie chcę wydawać bardzo dużo na to koło, nie musi być ono z wysokiej półki, jednak ważę ok 95kg, więc nie może być też obręcz za słaba. Co do stylu jazdy, to głównie po mieście, ale nie ukrywam, że lubię pojeździć po jakimś lekkim terenie. Biorę pod uwagę gotowe koła, jak i do złożenia.
marky5 Napisano 29 Czerwca 2011 Napisano 29 Czerwca 2011 Aktualnie na Allegro znajduje się niezłe,solidne koło na tył w bardzo przystępnej cenie; koło tył disc/v-brake SHIMANO Hone Mocna obręcz dostosowana do hamulców typu V-brake.Bardzo wytrzymała piasta Shimano wysokiej klasy na kasetę 8-9 rzędów.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.