rowerowo123 Napisano 28 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 Witam Niedawno dostałem nowy rower - zwyczajnego górala Coś tata zapędził się z kupnem... Problem jest taki : gdy chcę jechać na tylnym kole to nie da rady tzw. przechylić rowery do tyłu Sama rama dużo waży... Próbowałem jak stałem w miejscu ale tylko 1 metr na stojąco + stanie w miejscu Na starym rowerze jakoś umiałem przejechać trochę na tylnym kole... (wtedy zaczynałem się uczyć jazdy na tylnym kole) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don Napisano 28 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 Chwalisz się nam swoją historią czy prosisz o rozwiązanie problemu bo nie łapię? Napisz jakoś te zdania i czego oczekujesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brooce Napisano 28 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 Chodzi Ci o jazdę na tylnym kółku z pedałowaniem (wheelie) czy bez (manual)? Waga ramy dużo do rzeczy nie ma, prędzej geometria. Ale w przypadku wheelie i to się da opanować, kwestia wprawy, siły... i głowa do góry - mi to kiedyś pomagało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rowerowo123 Napisano 29 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 Chodzi mi o Wheelie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
netta1987 Napisano 29 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 no fakt na klasycznej geo do maratonu/xc ciężko o takie zabawy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don Napisano 30 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 netta co ty za herezje głosisz? Potrafię zrobić wheelie na 20 letniej kozie mojego ojca, damce mojej mamy i większości rowerów na której kiedykolwiek jeździłem. Tutaj tylko musisz chcieć i ćwiczyć żeby zrobić wheelie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rowerowo123 Napisano 1 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Dzięki za porady temat do zamknięcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piteross Napisano 12 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 za długa rama . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yOgi94 Napisano 14 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 za ciężki rower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hoshi Napisano 14 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 skill>cala reszta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JaniszMTB Napisano 14 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 @don to teraz idź po rower do xc z bardzo niskim kokpitem, pochyloną pozycją i spróbuj, chociaż 5 metrów przejechać. Ja mostek przekręciłem i można zapomnieć o takich zabawach, zrobię tak jak było, że będę bardziej wyprostowany da radę śmigać. Ja zaczynałem na GTI na oponach 2.3, i 12 szprychach w obu kołach. Na rowerze kolegi (full lepszej klasy rama 18") Udało mi się zrobić trzy okrążenia osiedla na kole co daje jakieś ~9 km. na kozecie dziadzinej da się bo siedzisz jak? WYPROSTOWANY CO ZA ZDZIWIENIE! Więc ten przykład był jak kulą w płot z kapiszonowca -.- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.