sebios Napisano 28 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 Witam kupiłem od użytkownika http://www.forumrowerowe.org/user/142254-cokesherry/ hamulce Avid bb7 i do tej pory nic pisze na gg na forum (i to widać że czyta wiadomości) więc go nic nie usprawiedliwia , Typ mieszka w Białymstoku jeśli jeszcze kogoś wykiwał w najbliższym czasie ktoś proszę o kontakt To jego propozycja: Na sprzedaż używany tylny hamulec tarczowy AVID BB7. Tył razem z tarczą 180 mm lub bez. Stan bdb. Cena 75zł http://imageshack.us...2/71766044.jpg/ Zazwyczaj ufałem i nie jedną rzecz tak kupiłem , Mam pytanko poczekać trochę z tym? Policja większymi sprawami się zajmuje, ale mam znajomego w policji, więc i takim czymś mogli by się zająć mówi:) poczekam jeszcze trochę Bo nie lubię donosić i mam nadzieje że się rozwiąże bez problemowo .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adriansocho Napisano 28 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 A możesz napisać, z czym jest problem? Dostałeś nie taki hamulec czy co? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebios Napisano 28 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 Nie wysłał zapewne nawet, nie odzywa się od czasu gdy kasę ma na koncie.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nanek3 Napisano 28 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 Możesz napisać, kiedy przelałeś pieniądze i jaka miała być wysyłka? Bez takich informacji trudno poznać rozmiar sprawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsell Napisano 28 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 Po jak cholere wysylales obcej osobie kase na konto bez zadnego zabezpieczenia? Masz dowod transakcji jakis? Jesli nie to zapomnij o kasie bo na taka kwote nikt nie bedzie prowadzil dochodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nanek3 Napisano 28 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 Po jak cholere wysylales obcej osobie kase na konto bez zadnego zabezpieczenia? Masz dowod transakcji jakis? Jesli nie to zapomnij o kasie bo na taka kwote nikt nie bedzie prowadzil dochodzenia. Drogi kolego, Autor tego tematu już wie o tym żeby nie wysyłać pieniędzy obcym osobom, wiec nie musisz go za to strofować. Dochodzenie na pewno poprowadzą, ponieważ umowa ustna, ma taką samą moc prawną jak umowa pisemna. A według mnie jest to oszustwo finansowe, za co można dostać kilka latek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stefan2810 Napisano 28 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 Podaj numer konta na który przelałeś pieniądze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alverek Napisano 28 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 masz znajomości w policji, piszesz o tym na forum, podaj może jeszcze nazwisko, to już będzie podciągnięte pod korupcję he he a jak gość nic nie wyśle to nikt mu nic nie zrobi ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 28 Czerwca 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 Stefan, czy numer konta coś zmieni? Po co Ci ta wiedza? Poza tym wydaje mi się.że Sebios nie może go publikować bez zgody właściciela konta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qrvich Napisano 28 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 No to mamy kolejnego oszusta na forum - http://www.forumrowerowe.org/user/141038-stritooo/ Złodziej okradł mnie i użytkownika blackrain - pieniądze w moim przypadku za korbę, w przypadku kolegi za przerzutkę przelane na konto, od 2 tyg brak kontaktu z gnojem. Moda/admina prosiłbym o porównanie adresów IP tych dwóch złodziei - stritoo oraz Cokesherry Dane "mojego" oszusta: Maciek Ko***ł ul. Nowogrodzka */** 02-006 Warszawa Haha! Patrzcie co znalazłem, numer jego konta to: 11114020040000310270274320 Ten sam, z którego korzystał oszust tutaj podający się pod innym nazwiskiem: http://www.forumrowerowe.org/topic/45667-uczciwosc-transakcje-z-uzytkownikami-forum/page__view__findpost__p__866826 Kurde, że też wcześniej tego nie sprawdziłem :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubek20 Napisano 28 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 Jeśli chodzi o cokesherry- tak miał wpisane "na imie" w mailu nasz oszust mrozental- chciałem kupić siodło i przesyłał mi z tego maila pewnie cudze zdjęcia. Do tranzakcji nie doszło na szczęście. Wszystkim raczej chodzi o niego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blackrain Napisano 28 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 11114020040000310270274320 Piotr Wó***k Leszetyckiego */** 20-861 Lublin Na takie dane dałem się nabrać i tym samym utopiłem kasę. EDIT: Sebios, skąd wiesz, że z Białegostoku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qrvich Napisano 28 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 Haha, czyli utopiliśmy pieniądze. Po numerze konta nie dowiesz się prawdziwych danych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebios Napisano 28 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 No przecież nie podam dany typa Bo mnie by oskarżył pomyślcie:P ale mam w razie czego Dzisiaj kilka godzin Temu napisał wiadomość "WYSŁAŁEM" nie wiem czy gra na zwłokę Poczekam Ostatni czasy dośc sporo na forum nowych osób i nie raz podejrzane Propozycje miałem za tanio i jak miło dojść co do czego kontakt sie urywał 11114020040000310270274320 Piotr Wó***k Leszetyckiego */** 20-861 Lublin Na takie dane dałem się nabrać i tym samym utopiłem kasę. EDIT: Sebios, skąd wiesz, że z Białegostoku? Bo chyba mu jakoś kasę wysłałem:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blackrain Napisano 28 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 Tak samo jak ja do Lublina i kolega do Warszawy... To nie jest niczego warte, trzeba zgłosić na policję i tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebios Napisano 28 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 Damy rade, jak będziesz się tak łatwo poddawał, to nawet I taki roman z gazowni zacznie tak robić... Bój się własnego cienia daleko nie zajdziesz:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stefan2810 Napisano 28 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 U mnie podał takie dane: Piotr Wójcik Lipowa 8/11 20-841 Białystok 11114020040000310270274320 Numer konta ten sam co wyżej. Jednak nie dałem sie nabrać, bo po pierwsze wpisałem numer konta w googlach i co wyskoczyło?? - http://lmgtfy.com/?q=11114020040000310270274320 (a to już duży znak), po drugie koleś miał 0 postów i w ten sam dzień co chciał mnie wykiwać założył konto na forum, więc od razu był podejrzany u mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qrvich Napisano 28 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 Bo chyba mu jakoś kasę wysłałem:) No kurde rzeczywiście... Ja wysłałem pod adres warszawski, kolega lubelski - nadal sądzisz, że koleś jest z białegostoku? U Ciebie numer konta był taki sam jak ten podany przez nas? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamfan Napisano 28 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 na co czekacie zgłoście sprawę na policję, gościu podaje fałszywe dane - widać, że to oszust, nie ma co tego bagatelizować, bo przez to coraz więcej się takich cwaniaków pojawia (nie tylko na forum), uważają, że mogą oszukiwać po za kilkanaście-kilkadziesiąt złotych, ponieważ nikt nie pójdzie sprawy zgłosić na policje, a później z takich "młodych oszuścików" kryminaliści wyrastają... chamstwo i kradziejstwo trzeba tępić niezależnie od skali z taką samą intensywnością! poza tym sprawa nie jest już taka błaha jak gościu próbował kilka osób oszukać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frezer4321 Napisano 28 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 Niema znaczenia na jakie miasto wysyłaliście pieniądze najważniejszy jest numer konta i osoba która jest właścicielem konta, prosze zglosić na policje a po nitce do kłębka i kasa się odnajdzie, dziwie sie ze Twoj kolega z polcji jakoś niebardzo Ci pomaga ehhh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stefan2810 Napisano 29 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 Stefan, czy numer konta coś zmieni? Po co Ci ta wiedza? By sprawdzić czy to ten sam typ co mnie chciał w balona zrobić. I oto ten sam (kilka postów wyżej). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebios Napisano 29 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 U mnie podał takie dane: Piotr Wójcik Lipowa 8/11 20-841 Białystok 11114020040000310270274320 Numer konta ten sam co wyżej. Jednak nie dałem sie nabrać, bo po pierwsze wpisałem numer konta w googlach i co wyskoczyło?? - http://lmgtfy.com/?q=11114020040000310270274320 (a to już duży znak), po drugie koleś miał 0 postów i w ten sam dzień co chciał mnie wykiwać założył konto na forum, więc od razu był podejrzany u mnie. No niestety ten sam tylko ulica inna wrr:P To jak więcej osób naciągnoł to juz na pewno więcej niż 300zł skroił więc już oszutwo perfidne:P nie za 5 zł Numer konta jest bank dane dokładniejsze koleś musi to jakoś wypłacić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 29 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 Zgłaszać na policję, przecież aby założyc konto trzeba się posłużyc dokumentem stwierdzającym tożsamość, a czasami nawet dwoma. Jak policja będzie chciała rozwiązać sprawe to według mnie od banku uzyska odpowiednią informację, ponieważ konto nie jest wykorzystywane do celów legalnych. Na pewno nie odpuszczać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stefan2810 Napisano 29 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 Może najpierw ustalmy kto ( ile osób ) i na jaką kwotę dał się oszukać kolesiowi który podawał numer konta - 11114020040000310270274320. Kto dał się nabrać i wpłacił kasę oraz kogo próbował oszukać oszust. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 29 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 Sprawą zająłem się osobiście. Gość założył kilka kont: kogi999 Pejter cocacola mrozental stritooo Cokesherry Mizura dzban stritooo A zamieszani w to mogą być ttomii88, Tormentor, lukasnr, bo logowali się z tego samego IP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.