Franiuu Napisano 27 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 Witam! Wypadało by się przywitać Mam mały problem dość uciążliwy. Po odebraniu roweru z obowiązkowego przeglądu zerowego i paru trasach (łącznie ok 300 kilometrów, przerzutka rozregulowała się. Mianowicie łańcuch zaczął ocierać o zewnętrzną krawędź prowadnika na najwyższych przełożeniach (3x8). Przeczytałem parę tematów na temat regulacji rzedniej przerzutki, wszystko poszło jak należy. Po paru zmianach z obciążeniem - przy normalnej jeździe - przerzutka w dalszym ciągu zaczyna obcierać. Na początku myślałem, że śruba trzymająca jest źle dokręcona, później zmatowiłem i odtłuściłem tą blaszkę trzymającą linkę po dokręceniu śruby. Nie mam już żadnego pomysłu, co może być nie tak. Przerzutka to SH Accera z manetkami Alivio a tył to Deore również z manetkami Alivio. Macie jakieś rady lub propozycje? Myślałem nawet o zmianie manetki i przerzutki, ale to chyba byłoby bez sensu i należałoby zrobić coś więcej. Pozdrawiam, Franek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal93 Napisano 27 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 Obróc przerzutkę wokół osi rury podsiodłowej... Do tego może dochodzić słaba sztywność ramy i przy depnięciu jest taki efekt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Franiuu Napisano 27 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 Właśnie wysokość i ustawienie względem korby zmieniałem i jest równoległe. Co do ramy to AUTHOR DEXTER '21 z 2010. O brak sztywności bardziej bym podejrzewał korbę, bo to jakiś SUNTOUR... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Franiuu Napisano 29 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 Chyba przyjdzie mi kupić nową przerzutkę, bo regulowanie tej co 10 kilometrów mija się z celem. Myślę, że nową przerzutką będzie Alivio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.